Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fantasmagoria
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
SHiP
Podaje do oceny stronke - gre via www... Wszelkie uwagi mile widziane =)

http://fantasy.ahh.pl/

edit: gdyby komus sie nie chciało rejestrować... -> Login: test Hasło: test
Do Zajeca => WIem wiem not valid =) ale tylko 2 błedy i to tego samego typu... poprawie w wolnym czasie teraz musze literówek sie pozbyc...
sf
Hm, nawet niezle, chodz jest troche rzeczy, ktore mozna byloby dopracowac.. to nieszczesne okienko czerowone z loading ;}}} pasuje do atmosferty jak nie wiem co tongue.gif lepiej zrobic taki paseczek nad mapka.. i tam np. gdy sie czeka na odpowiedz od serwera by pisalo cos ala `idzie...`, `podruzuje..` i kolorystycznie by to tez pasowalo

mysle, ze latwiej by sie klikalo w te strzalki kierunkowe, gdyby byly w jednym miejscu, zobacz sobie jak jest zrobiony labirynt w grze www.reddragon.pl , tutaj jest poruszanie bardzoo uciazliwe

fajna mapka, bardzo mi sie podoba, natomiast mniej te tla starych map, te obrazki na gorze po prawej.. moze sprobowac bez tych szarych ramek? moze ladniej bedzie to wygladac..

" Krolik został pokonany
Twoje doświadczenie wzrosło o 3"

LOL tongue.gif
SHiP
Dzięki za komnetarz =)
Nad zmianą okienka loading juz sie zastanawiałem ;] ponieważ pod IE nie da sie ustawić diva nad obiekt <select> a w operze 8 nad plywajaca ramke ;]

Cytat
" Krolik został pokonany
Twoje doświadczenie wzrosło o 3"

LOL

no co królików nie lubisz? moge zmienić na Zająca tongue.gif
Zajec
Heh, do czego doszło, od razu jestem uwzględniany przy pisaniu postów o ocenę ;-)

Do kodu mam kilka zastrzeżeń:

1) Niepotrzebnie przypisałeś górnemu div'owi szerokość 1000px - przez to ludziom o mniejszej szerokości ekrany pojawia się pasek przewijania.

2) Niepotrzebnie też nadajesz niektórym divom ich właściwości domyślne, typu
Kod
width:100%;
display: block;
Takie cechy będą one mieć i bez dodatkowej deklaracji :-)

3) Czemu stosujesz tak mało klas i id? To nadal stwarza bałagan w kodzie i jakby nie patrzeć, zawsze generuje trochę zbędnego transferu ;-)
witus
SUPER [COLOR=red]

Ekstra! Świetny kod podziwiam Cię jak mogłeś zrobić taką grę! Chciałbym Ci pomóc w robieniu postaci, mam bujną wyobraźnie jestem młody mam wiele pomysłów cool.gif
sf
Cytat(SHiP @ 2006-03-03 18:53:53)
no co królików nie lubisz? moge zmienić na Zająca tongue.gif

no wiesz, ja rozumiem, ze dla niektorych walka z krolkiem to wieli wyczyn, ale proponuje to zmienic na upolowal tongue.gif
witus
Wykryłem kilka błędów

Po wpisaniu złego loginu, hasła powinno według mnie być napisane 'błąd zły login/hasło'

I jeszcze jedno - po wpisaniu nazwy i hasła musi działać Enter powodujący logowanie dry.gif

GRA MA MEGA BłAD

Otóż jeżeli przejde do polowania wybiore np. królika klikne atakuj pokaże że wygrałem klikne jeszcze raz, znowu sie zmieni tylko czasem na 2, można tak w nieskończoność!!!

EDIT: Uff aż stracilem przytomnosc sleepysmiley03.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.