<?php require_once(config::$xgallery_root .'inc_classes/upload_classes.inc.php'); { $_SESSION['xgallery_upload_currentBrowseDir'] = config::$uploaddir; } { $_SESSION['xgallery_upload_currentBrowseDir'] .= $_GET['currDir']; } $dir = new dirList($_SESSION['xgallery_upload_currentBrowseDir']); ?>
dla zainteresowanych klasa dirlist jest tu : http://phpfi.com/105428
pisze przegladanie katalogow - zalozenie jest takie ze jest 1 kat. glowny przegldac mozemy go w dół - natomiast nic co jest powyzej w strukturze
teraz realizuje to tak :
mam klase ktora w kostruktorze pobiera sciezke i podaje potrzebne mi dane -
sciezke konstruuje tak - jesli pole sesji sciezka jest puste - dajemy tam sciezke bazowa- jesli nie jest puste dolaczamy $_get['currDir'] ktory zawiera ostatni katalog w sciezce.
W ten sposob tworzy mi sie sciezka typu bazowy/pierwszy/drugi/ipt/itd
sa 2 problemy :
1. sciezke przechowuje w sesji i zawsze doklejam tego GETa na koniec - wiec sa problemy z odswierzaniem
2. drugi problem to powrot do katalogu poprzedniego - zawsze moge to zalatwic ustawiajac tego geta na wartosc np "###parent" i wtedy przetworzyc sciezke tak zeby mi pasowalo problem jest w tym ze jak widzicie ten sposob jest lekko zaktrecony wiec duzo bledow moge popelnic nie wiem czy to bedzie dzialac ok
moge oczywiscie pojsc na latwizne zrobic $_GET['path'] i wyswietlac katalog z pelnej sciezki ale to mi wydluza url i jest prawdopodobienstwo (male ale zawsze) ze przekrocze 128 znakow... niestety nie moge zastowac mod rewrite....
Chcialbym bardzo uniknac bledow natym etapie gdyz beda sie potem one "odbijac czkawką" w reszcie aplikacji... plz help
Edit: ok skoro nikt nie ma pomyslu do zaproponowania to powiedzcie chociaz czy zaproponowany przezemnie sposob jest bezpieczny... bo o to mi głównie chodzi