a oto moj problem :
uzywam takiego smisznego skryptu:
Cytat
<script type="text/javascript">
function copy_clip(co)
{
if (window.clipboardData)
{
var copytext=co.innerHTML;
window.clipboardData.setData("Text", copytext);
}
return false;
}
</script>
<span style="cursor: pointer" onclick="java script:copy_clip(this)"> przykladowy text </span>
function copy_clip(co)
{
if (window.clipboardData)
{
var copytext=co.innerHTML;
window.clipboardData.setData("Text", copytext);
}
return false;
}
</script>
<span style="cursor: pointer" onclick="java script:copy_clip(this)"> przykladowy text </span>
celem tego skryptu jest skopiowanie " przykladowy text "do schowka
moje pytanie brzmi jak mam zmodyfikowac owy skrypt aby klikniety text oprocz kopiowania zaznaczal sie tak abym mogl go przeciagnac do innego pustego pola i posiadal go tez w schowku .
po dluzszym poszukiwaniu znalazlem taki skrypt :
Przycisk zaznaczania zawartości pola w formularzu to bardzo przydatny drobiazg :-). Poniżej przedstawiamy listing potrzebnego kodu:
Cytat
<FORM><TEXTAREA NAME="azwa_pola" ROWS="3" WRAP="virtual" COLS="40">Treść, którą chcesz zaznaczyć.</TEXTAREA>
<INPUT onclick="java script:this.form.nazwa_pola.focus(); this.form.nazwa_pola.select();" type="button" value="Zaznacz wszystko">
</FORM>
<INPUT onclick="java script:this.form.nazwa_pola.focus(); this.form.nazwa_pola.select();" type="button" value="Zaznacz wszystko">
</FORM>
jak mam polaczyc oba skrypty ? tak aby jednoczesnie kopiowal text i go zaznaczal najlepiej z pominienciem przyciska " zaznacz wszystko " tylko bezposrednio klikajac w text
mam nadzieje ze wyjaznilem moj caly problem i bedziecie w stanie mi pomoc . z gory dziekuje za helpa . pozdrawiam