Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z include
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
yuri
No więc tak. Ma sobie skrypt jakiś tam, a na drugim serwie mam inny skrypt, w którym są same zmienne. I mój problem polega na tym, że kiedy w include wstawiam dokładny adres do pliku (http://...../skrypt.php), to nie moge wykorzystać tych zmiennych. Czy jest jakaś możliwość zebym mógł skorzystać z tych zmiennych, czy zostaje mi tylko trzymanie pliku ze zmiennymi na tym samym serwie?
avoninfo
musi być ten sam. include to całkiem co innego niż dostęp przez sieć do dokumentów.

są na to jakieś specjalne metody, ale nawet nie wszystkie serwery na to pozwalają.
TomASS
Wydaje mi się, że na serwerze musi być włączony parametr allow_url_fopen w pliku php.ini.
Zobacz przykład 16-7 z tej strony. Lub przykład 16-5 z tej strony.
yuri
Sprawa dokładne ma sie tak: include nie zwraca błędu ze nie moze sie połączyć z plikiem. Łączy sie z nim, tylko że później mi wypieprza Notice ze niezdefiniowana zmienna której używam, a ona jest w tym pliku który includuje.
allow_url_fopen jest na włączone.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.