Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Admini, redaktorzy i główni admini
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Plikownik
Witam

Zastanawia mnie w jaki sposób można dodać administratora lub redaktora, który będzie posiadać ograniczone prawa dostępu do panelu administratora ? Co trzeba zrobić ?
dr_bonzo
Przeczytac dokumentacje panelu.

Moze lepiej napisz o co ci chodzi: a jakis konkretny panel czy chcesz swoj wzbogacic o takie funkcje.
Plikownik
chcę wzbogacić swój , tylko nie wiem jak się do tego zabrać
AxZx
to ty wiesz jak napisales swoj panel, i to ty powinienies wiedziec jak to zorganizowac

skad my mamy wiedziec jak dziala twoj panel? jak jest zrobiony?
Plikownik
chodzi mi tylko jak się do tego zabrać, a nie o to jaki mam panel admina smile.gif Czy wystarczy stworzyć nową kolumnę "prawa" w tabeli admin i dodać tam dane o prawach ? Czy można to zrobić w ten sposób, że dodając adminowi dostęp do artykułów , do kolumny "prawa" jest dopisana litera "a" odpowiedzialna za dostęp do panelu zarządzania artykułami ? Czy też można to zrobić w inny sposób
Aklim...
zrób dodatkowe pole user_level
przykładowe wartości (poziomy):
0 - zbanowany
1 - użytkownik
2 - redaktor
3 - admin
4 - full admin

Na stronach rób
$user_level =pobranie z bazy wartosci user_level dla zalogowanego uzytkownika (where po sesji);
if ($user_level > N)
{
strona
}
else
{
nie masz praw
}
N to poziom

Ja tak zrobiłem, działa bez zarzutów.
pozdrawiam i proszę o pomoc w .tym temacie
nospor
Przenoszę z przedszkola na php. ma też to związek z bazkami, ale i w php trzeba to jakoś obsłuzyc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.