Używam biblioteki PDFLib do dynamicznego generowania PDFów przez php. Napisałem 2 skrypty. Pierwszy zawiera formularz który po odpaleniu SUBMITa ma przesłać dane do drugiego skryptu. Drugi skrypt ma na podstawie przysłanych zmiennych wygenerować PDFa. Obydwa skrypty chcę odpalić przez HTTPS. Sprawa rypie się w momencie wysyłania danych. Przeglądarka (IE6PL) wyrzuca komunikat: "Otwierana strona zawiera zarówno elementy bezpieczne jak i takie, które nie są bezpieczne. Czy chcesz wyświetlić elementy, które nie są bezpieczne?". Obojętnie czy wybierze się TAK czy NIE, PDF generuje się prawidłowo. Można potem zajrzeć do Plik->Właściwości i jeśli wybraliśmy przy pytaniu TAK to mamy tam: "Transmisja - nie zaszyfrowano". Nie bardzo mi się to podoba.

Co ciekawe jeżeli do wysłania formularza używam metody GET problem znika. Niestety zależy mi żeby był to POST. Jak zlikwidować ten komunikat? Problem nie jest chyba banalny, bo spotkałem się z tym komunikatem np. podczas sprawdzania stanu konta przez internet w banku WBK. Nie za każdym razem co prawda ale jednak. Skoro tam jest z tym problem... :? (stać ich chyba żeby poszukać rozwiązania)
Zastanawiam się czy nie ma to jakiegoś związku z budowaniem nagłówka przez drugi ze skryptów?
Kod
$buf = PDF_get_buffer($p);
$len = strlen($buf);
header("Content-type: application/pdf");
header("Content-Length: $len");
header("Content-Disposition: inline; filename=dokument.pdf");
print $buf;
PDF_delete($p);
$len = strlen($buf);
header("Content-type: application/pdf");
header("Content-Length: $len");
header("Content-Disposition: inline; filename=dokument.pdf");