Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z phpBB2
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Drakula
Mam problem z zainstalowaniem forum phpBB2. Ponieważ u mnie na localhoście działa świetnie, ale jak wrzucam na serwer i chcem go zainstalować to pojawiają mi się błędy takie jak: mu.kadra.pl/phpbb2/install.php. Baza danych jest raczej w porządku nie wiecie co może być źle?
hyper
Sprobuj wyczyścić bazę, wgrać pliki od nowa i ponownie zainstalować forum. Przeczytaj dokładnie instrukcje instalacji. Jak Ci się ponownie nie uda to daj znać.
Drakula
Już to zrobiłem ale ja mam tak, że mam tylko jedną bazę :x i mam tam jeszcze dane z systemu newsow i ksiegi gości. Ale jak na localhoście też to robiłem na bazie na której mam stróktury kilku skryptów to działało normalnie... Może to wina serwera albo bazy?
hyper
Najlepiej się nie bawić i od razu testować na serwerze, na którym skrypt ma zostać umieszczony. Przyczyny mogą być bardzo różne.
arlo
przede wszystkim zalatw sobie osobna baze dla forum

po drugie sprobuj calkowicie wyczyscic plik config.php smile.gif
Scriptor718
witam mam również problem z phpBB2, a mianowicie istnieje problem z wyświetlaniem polskich znaków na moim forum ale tylko tam gdzie piszą coś użytkownicy lub tam gdzie ja pisałem nazwy tematów chodzi o to, że na forum są widoczne polskie znaki ale tylko tam gdzie ja albo inni użytkownicy nic nie pisaliśmy, nie rozumiem co może być nie tak, forum jest na serwerze kolegi, jest tam mysql w wersji 5.x, czy może być to powodem questionmark.gif? forum jest w wersji 2.0.1.8. uzuwam template SubBlack spolszczenie do wersji 2.0.1.8. i nie wiem gdzie jest błąd questionmark.gif? wraz z kolegą - adminem serwera gdzie jest forum próbowaliśmy ten błąd naprawić, próbowaliśmy już czyścić tabelę, instalowaliśmy forum od nowa i nic sad.gif czy ktoś wie o co chodzi i jak naprawić tą usterkę questionmark.gif? bardzo mi zależy żeby forum wyglądało normalnie... czy przeinstalowanie mysql 5,x do wersji 4.x może naprawić ten problem, czy mysql 5.x inaczej wysyła zapytanie do bazy danych jeśli chodzi o kodowanie znaków niż mysql 4.x questionmark.gif? czy tu może być problem właśnie questionmark.gif?

o to adres gdzie jest forum i można zobaczyć ten błąd

http://maly.nemo.pl/helus/phpBB2/index.php

proszę o pomoc

pozdrawiam serdecznie wszystkich
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.