Posiadam WIndows Server 2003 (IIS 6) i SQL Server i nie umiem z poziomu php (4 czy 5) podlaczyc do bazy SQL server. Server poprawnie dziala poniewaz z poziomu ASP.NET moge polaczyc sie z wybrana baza. Moze ktos mi pomoc ? z gory dzieki
Seth
22.03.2006, 08:27:07
Podaj chociaz kod, ktorym laczysz sie do bazy to cos wiecej bedzie mozna powiedziec...
ketek01
22.03.2006, 08:43:40
w Visual Studio 2005 sa kontrolki do laczenia sie z serverm SQL wiec nie ze by polaczyc sie z baza to nie trzeba klepac kody dopiero przy wyswitlaniu zawartosci.
Jak sie laczy do SQL Servera z poziomu ASP.NET wiem sadzilem jednak, ze masz juz jakis kod w php, ktory Ci nie dziala.
Polecam Ci poczytac w manualu o funkcjach php do obslugi SQL Servera http://pl.php.net/mssql/ (nalezy pamietac o ustawieniu w php.ini rozszezenia do obslugi sql servera).
bim
22.03.2006, 14:51:20
Możesz spokojnie łączyć się poprzez interefjesu żródeł danych ODBC używając funkcji odbc_connect(). Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.