Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nauka ??
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kalinowski
z czego uczyliscie sie php i inne np. flash itp:

Może zaczne
php: książka:
Wydawnictwo Helion
Tworzenie stron WWW
php 4
Ćwiczenia Praktyczne

Flash: ksiazka:
Wydawnictwo Helion
Tworzenie stron WWW
Flash 5
Ćwiczenia praktyczne
Fo
Manual + php 4 od podstaw (800 stron) .... grzebanie przy skryptach i kombinowanie ...
spenalzo
Ja na początku korzystałem z różnej maści kursów, potem zakupiłem książkę "PHP3" L.Atkinsonam i to przez dłuższy czas mi wystarczało. Jak już sporo umiałem to dokupiłem sobie "PHP4. Aplikacje".
Jabol
a ja z "PHP4 -Biblia". Książka nie była najlepsza ale w sumie nauczyłem się jak pisać, a potem przeżuciłem się na manual, artykuły (nie kursy, nie mylić, artykuły dotyczą jednego zagadnienia) i forum winksmiley.jpg . Poza troszkę pisałem i dużo czytałem (również kodu).
Italy
HTML- kurs internetowy i praktyka na roznych stroanach
Photoshop- "ABC Photoshop 7"-wyd. Helion + duzą czesc photoshopa opanowalem dzieki tutorialom na stronach
php- prawie nic nie umiem ale ucze sie czasami z kasiazki "php i MySQL-Tworzenie stron WWW" wyd. Helion
[Regis]
Ja kiedys znalazlem w Kompendium Wiedzy (tak, to od Secret Service) krociutki kurs HTML - malo ciekawy, srednio napisany, ale postanowilem sprobowac. Jeszcze tego samego dnia zrobilem pierwsza strone (prosciutka oczywisice) i tak to poszlo... Potem HTML przestal mi wystarczac - zlapalem tym razem jakis prosciutki kurs pap i mysql-a w necie. Zalapalem podstawy i od tamtej pory ucze sie tylko z manuala i ciekawych artykuluw (ksiazek z braku kasy unikam, ale planuje sobie kupic taka jedna ksiazke, ktorej tytulu nie pamietam - wiem tylko ze niestety jest dosc droga i ma ciekawy spis tresci smile.gif )
Seth
Ja wczesniej umialem ASP i C++, wiec przesiadka na php byla tylko kwestja nauczenia sie skladni i podstawowych funkcji. Pierwsze kroki zrobilem z kursami na ygreg.com pozniej manual.
LeWaR
Trochę książek z Helionu i wiedza z forum.php.pl
xomer
Flasha uczyłem się z książek takich jak: "Po prostu Flash 5", "Flash 5. Ćwiczenia praktyczne", "Po prostu Flash 5. Techniki zaawansowane".
Jabol
heh, akurat w miesięcznice biggrin.gif
scanner
w co?
Jabol
w dwa miesiące od napiasnia ostatniego postu przed tym, który został napisany teraz winksmiley.jpg
ale w sumie to się ciesze smile.gif , bo to jest zgodne z regulaminem.
GrayHat
html u mnie jakos przeszed a php sie nauczylem (podstawy) z booka php to proste. wyd. rm chyba
nobody
A ja powiem dla odmiany ze php sie nie nauczylem...ciagle sie ucze... :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.