Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak wpisać chat w infopage.php
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
kiepski_admin
hej to znowu ja.
dopiero zaczynam przygodę z html i php dlatego korzystam jeszcze z jportalu.
mam problem. nie wiem jak wpisać kod chata polchatu do infopage.php właśnie w jportalu tak aby otwierał się na mej stronce w rozmarze takim jaki sobie ustawiłem a nie jako nowe okno. odsyłacz na danego arta działa ale nie mogę w arcie tak ustawić by właczał sie chat. zamiast tego pojawia sie to co wpiszę do arta.
taki kod dostałem do chata:
<APPLET CODE=Chat.class ARCHIVE=c.jar CODEBASE=http://s3.polchat.pl/ WIDTH="620px" HEIGHT="420px">
<param name="room" value="hogwart_cieplarnia">
</APPLET>
co mam zrobić?
jestem totalnym laikiem proszę o pomoc ale tak bym zrozumiał jak laik.
Wielkie dzięki.

sadsmiley02.gif
LamaMASTER
Skoro nie umiesz jeszcze html, a co dopiero php to nie interesuj się nawet jPortalem tylko ćwicz na normalnych stronach. Na dodatek nie zaczniesz przygody z php jak to mówisz, póki nie zrobisz jakiś modyfikacji w jportalu swoim lub jakiegoś skryptu. Masz złe podejście do sprawy
bim2
Infopage ma wyswig, musisz kliknac na taka mala ikonke poprawej cos w stylu <> i tam to wpisac winksmiley.jpg
PS. Zacznie z jp, np ja tez zaczolem z jp. Pierw pisalemmoduly do niego a teraz wlasnego cms'a winksmiley.jpg biggrin.gif
LamaMASTER
Owszem może zacząć o ile będzie robić modyfikacje, czego po poście nie widzę, bo kiepski_admin nie zna dobrze html i bierze się za jPortal winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.