Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem z include
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kristoff
Cześć. Zrobiłem plik php w którym zamieściłem znaczniki html (head, meta, title). Następnie dołaczam ten plik do innego pliku. Zawartość pliku ze znacznikami meta zostaje wstawiona jednakże na początku i na koncu wstawianej w ten sposób treści program wstawia dziwny znaczek (taki malutki prostokąt). Czy ktoś wie dlaczego wstawia te dwa prostokąty? Dodam że znaczniki html w pliku dołaczanym są w formie funkcji która jest potem wywoływana w docelowym pliku.

celem doprecyzowania - te dziwne prostokąciki nie są normalnie widoczne tylko gdy się zajrzy do żródła pliku. gdy sprawdziłem w pewnym programie to napisało ze ten znaczek ma numer & #65279; czyli się nie wyświetla w normalnej treści strony. nie mniej w źródle go widać

bronx
z tego jak dobrze rozumiem to to po prostu jest przejście do następnej lini smile.gif (nie mylić z <br />.... po prostu naciśnięcie Entera w edytorze tekstowym) smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.