Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Logowanie php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
radexon
Witam :-)

Jestem początkujący w php

I chciałbym zrobic zeby był skrypt logowania php. I żeby dla każdego użytkownika wyświetlała sie inna strona .

Tzn dla użytkownika roman otworzy się roman1.htm a dla zenek53 otworzy sie zenek.htm

I wiem że to trudne pewnie ale czy dałoby się tak zrobic żeby adres był maskowany i że tylko przez logowanie da się wejśc na daną strone.Ale to juz nie musi byc

Głównie mi chodzi o te logowanie smile.gif

Bo mam zamiar zrobic system WYWIADÓWKA ONLINE dla mojej szkoły.I na początek coś łatwego bym chciał a potem coś z bazą MYSQL że nauczyciele by mogli dodawac oceny prze zlogowanie a nie upload plików.Bo tym sie ADMINISTRATOR nowy będzie zajmował
strife
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=40608

questionmark.gif
radexon
dzieki wielkie STRIFE smile.gif

skrypt jest świetny.Tylko mam problem bo go wrzuciłem na serwer te pliczki twojego dzieła i daje adres i nie odpala.Mam zmienic rozszerzenie tych plików na inne czy jak ?

Bo wogóle jak klikna na jakąs stronę lub dam linka bezpośrednio to widzę źródło danej podstrony.

Dodam że serwer obsługuje pliki php.Bo wrzucalem forum galerię i działało bez problemu i do tego były oparte one o mysql.
strife
Cytat(radexon @ 2006-04-10 21:49:46)
Bo wogóle jak klikna na jakąs stronę lub dam linka bezpośrednio to widzę źródło danej podstrony.

Czy przypadkiem te pliki nie mają rozszerzenia *.phps ? Jeżeli tak zmień na *.php oczywiście. smile.gif

Co do adresu, skrypt się odpala za pomocą main_page.php. Jeżeli chcesz aby się od razu odpalał to możesz, zmienić jego nazwę na index.php. Jednak pamiętaj, że po takiej operacji musisz też zmienić zawartośc pliku user_page.php ponieważ w niektórych miejscach odwołuje się do main_page.php.

Pozdrawiam!
radexon
dziwne zrobiłem tak jak trzeba tongue.gif

I daje link do index.php i otwiera się całe źródło strony sad.gif a nie pole do logowania itp

Przywróciłem zmiany i wrzuciłem jescze raz i dałem link do main_page.php i to samo tez tongue.gif sad.gif

ADRES STRONY:

http://www.radexon.pl/szkola/main_page.php
strife
Czyli odpala Ci się plik tak jakby nie miał rozszerzenia *.php ? Może serwer na którym masz php nie parsuje plików *.php a np. *.php5 ? Upewnij się, że rzeczywiście działa Ci obsługa php, i czy napewno dobrze skopiowałeś kod..
radexon
php obsługuje.Bo miałem tam forum PHPBB i galerię i były one w php i działało bez problemu
strife
Cytat(radexon @ 2006-04-11 14:42:00)

Na podanej przez Ciebie stronie występuje błąd serwera ... I mówiąc, że
Cytat
daje link do index.php i otwiera się całe źródło strony

Miałeś na myśli to co teraz widzimy? Jeżeli tak to sprawdź czy np. plik .htaccess nie powoduje błędów ..

Cytat
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, root@unix15.servage.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Servage.net Cluster (Enhanced Apache) Server at radexon.pl Port 80

questionmark.gif
radexon
To czemu wtedy forum działało i galeria która jest w php tongue.gif

Na inne konto które napewno php obłsuguje też to samo jest sad.gif więc nie wiem

A htaccess dobry jest
strife
Ostatnie co Ci mogę doradzić to, utwórz prosty plik test.php, wpisz w nim
  1. <?php
  2.  
  3. echo 'Hello world';
  4.  
  5. ?>

I powiedz co widzisz. A drugie to wyślij e-mail do twojego hostingu.

Pozdrawiam!

@radexon - napisz jak się sprawa potoczyła na PW jak możesz. Ewentualnie pomogę Ci dalej. smile.gif
radexon
Też się wyświetla to samo co przedtem tongue.gif wiec wtedy do admina ide pisac tongue.gif ale dziwi mnie to bo forum miałem i galerie i działała.Na innym koncie z php to samo jest

Ale dzięki za pomoc i tak smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.