Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Biblioteka GD
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bim2
Wyszuklame na necie i dynamicznym generowaniu obrazków, ale nie mogę sobie poradzić. Chodzi mi aby generwac cos w stylu |||||||||||||____| 80% ale nie zam funkcji rysowania prostokąta, chodzi tylko o prostokat i jak am wygladac tworzenie obrazka. Z reszta sobie poradze bo to matma, chyba ze ktos ma juz takie coś. rolleyes.gif
mike
imagerectangle()

Zapraszamy do Przedszkola.
(przenoszę tam)
bim2
Dzieki, poradzilem sobie. Ale teraz jak zrobic wypelnienie? Widzilem tylko trujkat z wypelnieniem ale tegojuz nie winksmiley.jpg
mike
... trójkąt ...

imagefilledrectangle()

Tak ciężko przejrzeć listę funkcji?
bim2
No wiesz, nie ma ich w manualu po polsku, i jest ich duzoooo. Sorry za ortografie ale pisałem szybko a na klwie nigdy nie pisze poprawnie winksmiley.jpg

EDIT: Mam nadzieje ze wam wyskoczy ze nieprzeczytany winksmiley.jpg. No i pokaze efekty mojej pracy smile.gif

http://nfscg.info/dd/obrazek.php?p=1&s=100&w=10
Gdzie p to procent, w to wysokosc, a s to szerokosc winksmiley.jpg Podoba mi sie to smile.gif GD jest naprawde super
babejsza
To powinieneś zainteresować się ImageMagick'em. Ten to dopiero wymiata winksmiley.jpg
bim2
Jakis link? snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.