Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] kopiowanie bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hagop
witam

mam problem z baza danych. sa 2 serwer z php i mysql. jeden z nich ustawilem lokalnie (localhost) przez WAMP5 i utworzylem tam baze danych. baza jest wypelniona rekordami. jak moge teraz te rekordy przeniesc do bazy danych znajdujacej sie na ogolnodostepnym serwerze (zaaktualizowac). podczas zakaldania bazy danych na tym serwerze wgralo mi sie 500 poczatkowych rekordow. u mnie na dysku jest juz to uaktualnione i chce teraz uaktualnic to na serwerze. jest tam dostepny phpmyadmin. jak to zrobic:)
TomASS
Jeśli masz phpMyAdmina to możesz zrobić Eksport, a później Import. Przy eksporcie pamietaj aby zaznaczyć 'Dane' 'Rodzaj eksportu: INSERT' 'Eksport: Zaznacz wszystkie'. Eksportujesz dane a później je Importujesz. Nie widziałeś tych opcji, czy ich nie masz, a może masz z nimi problemy?
Guest
ja dopiero od 2 dni bawie sie baza danych ;] w sumie nie mam zielonego pojecia o tym ale sie kiedys naucze smile.gif
TomASS
To przypatrz się dobrze phpMyAdminowi szczególnie jego dokumentacji.
Guest
i znow problem sad.gif sprobowalem to zrobic lokalnie skopiowac baze danych. w 1 bazie jest ponad 14k rekordow. skopiowalo mi sie tylko 13,5k i to tylko do pierwszej tabeli i dotego strasznie dlugo to trwalo. wgralem tez ta baze na serwer i niemoge sie teraz zalogowac

ps
w tym manualu nie ma zaduzo o kopiowaniu bazy danych nie ma odpowiedzi na pytania ktore mam sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.