Mam taki problem mały :) uczę się php dopiero drugi dzień tak wiec proszę o wyrozumiałość :)
Otóż zrobiłam sobie najprostszy formularz we flashu (używam KoolMoves nie Macromedia Flash) i przycisk "wyslij", który pobiera plik mail6.php :
<?
mail("d.paziak@wp.pl",
"Wiadmość testowa",
"$imie\n$wiadomosc");
?>
Wszystko działa i mailiki się pięknie ślą, ale jednak dwie rzeczy mi przeszkadzają.
Pierwsza:
Gdy przychodzi do mnie mail to przychodzi w takiej postaci:
Asia (czyli &imie)
tresc (czyli $wiadomosc)
bez tego co w nawiasach oczywiście :)
czyli wygląda to tak:
Asia
tresc
I tak ciężko się zorientować o co chodzi. Chciałąbym, żeby wygladało to np. w ten sposób:
Imie = Asia
Wiadomosc = tresc
Albo coś w tym stylu, żeby wiadomo było co czym jest ;)
Druga sprawa:
Gdy wiadomość zostanie wysłana poprawnie to pokazuje sie komunikat: Wiadomość została wysłana itp. (tego nie ma w kodzie php który wkleiłam powyżej, ale mam tak zrobione w innym kodzie, ale nie jest to istotne) i to mi sie nie podoba, czy byłaby możliwość, aby w tym oknie, któe wyświetli sie po wysłąniu wiadomości załadowała się strona jakaś albo obrazek ? Bo strasznie brzydko to wygląda - sam taki pusty, czysty napis. A wogóle super by było jakby to okienko sie wogóle nie pokazywało, ale nie wiem czy tak się da, bo nawet gdy usunęłam funkcje echo to wyświetlało się puste okienko, a to jest jeszcze gorsze ... :) Moze jakiś skrypt by sie dało ułożyć, któy by zamykał to okno ... nie mam pojecia... .
Acha, i jeszcze jedno - nie ma polskich znaków w tej wiadomości, jak to zmienić?
Wiem , że strasznie dużo napisałam i napewno nie chce wam się tego czytać, ale przeczytajcie choć jedna część i postarajcie sie odpowiedzieć ;) Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam!!