<?php
function rys_tabele($widok) {
$menu_lista = array ( "Kartoteka" => array ("Przeglądaj kartotekę", "Dodaj zwierzę", "Edytuj zwierzę", "Usuń zwierzę", "Wyloguj się z systemu"), "Znalezione" => array ("Przeglądaj zgłoszenia", "Dodaj zgłoszenie", "Edytuj zgłoszenie", "Usuń zgłoszenie", "Wyloguj się z systemu"), "Zagubione" => array ("Przeglądaj zgłoszenia", "Dodaj zgłoszenie", "Edytuj zgłoszenie", "Usuń zgłoszenie", "Wyloguj się z systemu"), "Osoby" => array ("Przeglądaj osoby", "Dodaj osobę", "Edytuj osobę", "Usuń osobę", "Wyloguj się z systemu"), "Statystyka" => array ("Oddane", "Odebrane", "Wyloguj się z systemu"));
while (list
($menu) = each($menu_lista)) {
while (list
(,$lista) = each($menu_lista[$menu])) {
}
}
}
?>
Zastosowałem taki mechanizm listowania tych tablic. Napisze pokrótce o co mi biega - chce stworzyć menu które bedzie generowane z tychże tablic. Po wczytaniu zawartosci strony ma sie wylistować głowna cześć tablei (w tym przypadku "Kartoteka, Zagubione, Znalezione, Osoby Statystyka"). Po kliknieciu na w/w wysyłam GETem do strony zmieną która mówi o wczytaniu poszczegolnych stron np. Kartoteka a jej menu powinno byc wyciagniete z drugiej tablicy (w tym przypadku "Przeglądaj kartotekę", "Dodaj zwierzę", "Edytuj zwierzę", "Usuń zwierzę", "Wyloguj się z systemu"). Mam nadzieję że rozumiecie o co mi biega. Być moze jest na to inny patent ale... ja wpadłem akurat na coś takiego. Pozwoli mi to szybko dodawac kolejne menu poprzez umieszczanie w includowanym pliku kolejnych tabel wraz z wartosciami menu.