Jestem raczej zielony w php i MySQL, zatem mam do Was prośbę. Załączam jeden plik ze skryptu, z którego korzystam i chciałbym w nim zmienić jedną rzecz - mianowicie wynik z bazy danych (artykuły) wyświetlany jest rosnąca - tj. najstarsze artykuły są na samej górze na pierwszej stronie, a żeby zobaczyć nowe, to trzeba przejść na ostatnią stronę... Chciałbym, aby było odwrotnie - tj. żeby najnowsze artykuły wyświetlane były od razu na samej górze, na pierwszej stronie, a na samym końcu były najstarsze artykuły. Bardzo Was proszę, pomóżcie mi zmodyfikować ten kod, bo już się z nim męczę przez dłuższy czas i bez rezultatu

<?php { } if (!$result) { } { } $page = 1; } else { } $max_results = 50; $from = (($page * $max_results) - $max_results); $sql = mysql_query("SELECT a.id,a.name,a.views,COUNT(c.id) as comments FROM articles a LEFT JOIN comments c ON (a.id=c.articleid) WHERE a.catid='$id' GROUP BY id LIMIT $from, $max_results"); $cat = ''; { $cat = "<tr><td colspan='4'><em>Nie ma artykułów w tej kategorii</em></td></tr>"; } { $cat .= "<tr><td><a href='fun{$row['id']}' title='Zobacz: {$row['name']}'>{$row['name']}</a></td><td>{$row['views']}</td><td>{$row['comments']}</td></tr>"; } $total_results = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM articles where catid='$id'"),0); $pag = "<p style='text-align: center'>Strony<br />"; if($page > 1){ $prev = ($page - 1); $pag .= "<a href='index.php?func=cat&id={$id}&page={$prev}' title='Poprzednia strona'><<</a> "; } for($i = 1; $i <= $total_pages; $i++){ if(($page) == $i){ $pag .= "<strong>$i</strong> "; } else { $pag .= "<a href='index.php?func=cat&id={$id}&page={$i}' title='IdĽ do strony: {$i}'>{$i}</a> "; } } if($page < $total_pages){ $next = ($page + 1); $pag .= "<a href='index.php?func=cat&id={$id}&page={$next}' title='Następna strona'>>></a>"; } $pag .= '</p>'; ?> <table width="100%" summary="Lista zawartości tej kategorii."> <tr><th align="left">Artykuł</th><th align="left">Obejrzeń</th><th align="left">Komentarzy</th></tr> </table>