Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php + mysql] zapytanie mysql a stronicowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arioner
W temacie php jestem poczatkujacy i mecze sie z takim problemem. Chcialem napisac sobie prosty system, ktory umozliwialby mi wysylanie zapytan do bazy mysql z poziomu strony www. Stworzylem formularz z textarea w ktore wpisuje moje zapytanie. Do tego momentu wszystko dziala dobrze,ale jesli wynikow bylo duzo strona sie rozjezdzala,wiec postanowilem zastosowac stronicowanie.Tutaj zaczal sie problem otoz za pomoca stronicowania dziele sobie wynii tak zeby wyswietlane byly 3 na stronie. Na pierwszej stronie wszystko jest w porzadku, ale jesli przejdze do strony drugiej z wynikami jest blad gdyz moje zapytanie do bazy na tej stronie nie jest widoczne i mam bledy. W jaki sposob przesylac moje zapytanie, ktore wpisuje w formularzu w textarea ze strony pierwszej ktora powstala mi po zastosowaniu stronicowania do dalszych abym mogl obejrzec wszystkie wyniki? Mam nadzieje, ze to co napisalem da sie zrozumiec smile.gif.Z gory dziekuje za wszelka pomoc.

Pozdrawiam
piotrekkr
uzyj sesjii i nazwij ten post bo nie ma nazwy
arioner
Dziekuje za szybka odpowiedz. Moglbys mi podpowiedziec czy da sie wyslac to zapytanie bezposrednio z formularza do tablicy $_SESSION a jesli tak, to w jaki sposob, bo jesli bede robil np. tak:

1. <?php
  2.  
  3. $_SESSION['zapytanie'] = $_POST['polecenie_sql'];
  4.  
  5. ?>

ale na pierwszej stronie z wynikami to nic mi to nie da gdyz po przejsciu na druga strone z wynikami ten kod wykona sie ponownie a wtedy juz w $_POST['polecenie_sql'] nie ma nic, zamaze mi $_SESSION['zapytanie'] i znowu na drugiej stronie nie bede mial juz tresci mojego zapytania z formularza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.