Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dostosowaniem strony do przeglądarki?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
jospi26
Mam problem. Moja strona działa u jednych, a u innych nie. Ktoś mi powiedział, że może chodzić o dostosowanie strony do przeglądarki. Jak to się robi? Ja sprawdziłem stronę w explorerze, netscape, firefox i opera u siebie i działa.
Zależy mi na czasie, dlaego pytam wprost. Proszę o odpowiedź lub ostatecznie skierowanie mnie do odpowiednich materiałów, bo jakoś sam nic nie mogę znaleźć. Podstawowa częśc strony to flashowy film. Dodałem na początku strony:
  1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
  2. "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
, i nie pojawia się już biały ekran jak wcześniej, ale wiadomość, że strona nie może się otworzyć. Poradźcie proszę, bo już nie wiem co robić...
revyag
Daj linka do swojej strony, wtedy zobaczymy o co chodzi.
jospi26
adres
revyag
Ja nie widze żadnego problemu, sprawdziłem pod ie 6.0, ff 1.5.0.2 i opera 8.5. Wszystko jest ok.
Vogel
moze nie maja zainstalowanego flasha? warto dodac detekcje
jospi26
Czy możliwy jest jeszcze jakiś inny wariant? Bo flash player to już chyba standard, a to zdarzyło się kilku osobom.
popo
jospi26 co do standartow to hmmm ja sie ich w takim razie nie trzymam bo nie mam flashplayera dry.gif

i mozliwe ze czesc odwiedzajacych twoja strone tez go nie ma, co za tym idzie calkowicie popieram pomysl z detekcja bo pozwoli to jednoznacznie wyeliminowac ta mozliwosc
Vogel
Cytat(jospi26 @ 2006-04-20 15:27:55)
Czy możliwy jest jeszcze jakiś inny wariant? Bo flash player to już chyba standard, a to zdarzyło się kilku osobom.

flash player standardem? hehe... dobre. detekcja to niestety KONIECZNOSC! niezgodnosc wersji i nic nie zobaczysz winksmiley.jpg

a tak na marginesie - w jakiej wesji flasha pracujesz?
jospi26
mx 2004. Podobno może chodzić o to, że nie uzyłem bezpiecznego zagnieżdżenia animacji. Co to oznacza?
060156
U mnie nie dziala tesoowalem pod IE, Opera i FireFox to fakt ....
Sparawdz ustawienie macromedia flush ...
To jest standrad i poprzednicy na tym forum opowiadaja jakies glupoty
o tym ze to nie standard ..
Vogel
Cytat(060156 @ 2006-04-22 03:41:37)
To jest standrad i poprzednicy na tym forum opowiadaja jakies glupoty o tym ze to nie standard ..

pfff... Flash standardem?
po pierwsze żadna przegladarka nie zawiera wbudowanego PLUGINU flash player - musisz to zrobic oddzielnie (robi tak nawet internet explorer). pozatym mozesz go nie tylko wylaczyc ale (w przeciwienstwie do np. JavaScript) nawet odinstalowac.
po drugie sam flash pozbawiony jest jakiejkolwiek detekcji wersji. masz zainstaloany plugin 7.0 a prezentacja jest wygenerowana dla wersji 8.0 - mimo to mozesz ja otworzyc (no i co z teog ze zobaczysz sieczke, brak tekstu, masek itp.). co gorsze detekcja funkcjami wbudowanymi we flash jest tak na prawde niemozliwa (tzn. raz zadziala, a raz nie i ma tu ogromne znaczenie aktualna wersja Flash Playera) i trzeba uciekac sie do JavaScript tudziez klopotliwego FlashPayer DetectionKit.
po trzecie wiele systemow operacyjnych po prostu NIE MA mozliwosci obslugi prezentacji flash, bo... nie istnieja odpowiednie pluginy (flash 8.0 dla linux, urzadzenia mobilne)

to tyle jesli idzie o "standard" flash. tongue.gif jest ona tylko popularny ale do standardu jeszcze mu BARDZO daleko...
jospi26
060156: o które ustawiania Ci chodzi?
060156
O ..
To napisz lepszego ...
latwo sie krytykuje prace innych ...
devnul
@060156: czyżbyś był autorem formatu swf i flashplayera, ze tak się odgrażasz? Całkowicie zgadzam się z Vogel'em co do tego ze flash nie jest zadnym standardem - nie wyświetlają go np przeglądarki tekstowe, nie jest opisany w specyfikacjach w3 itp. Nie kłuć się bo nie masz zadnych argumentów (poza popularnością Flasha) na swoją (i Flasha tongue.gif) obronę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.