Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co zamiast iframe
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
dyktek
Witam, ostatnio napotkałem taki problem chodzi mniej wiecej o to ze mam diva w którym jest iframe, w ifram-ie jest funkcja js która zmienia dynamicznie zawartosc ramki i druga funkcja ktora chce zmieniac zawartosc diva w ktorym jest ramka no i jest problem bo fukcje wywoluje w ramce więc document.XXXXXXXXXXXX odwoluje sie tylko do dokumentu w ramce wiec niemoge edytowac zawarosci dokumentu poza ramka. I teraz mam dwa pytania, czy wywolujac fukcje w jednym dokumencie moge zmieniac zawartosc drugiego dokumentu np.

1. <div id="container">
  2. <div id="klasa">cos tam</div>
  3.  
  4. <iframe src="plik.php">
  5.  
  6.  
  7. </div>

no i gdy wywolam funkcje w ramce nie moge wykonac czego takiego

1. document.getElementById('klasa').innerHTML = 'cos tam';

poniewaz w ta klasa jest poza ramka, no chyba ze jakos da sie odwolac do tego dokumentu z poza ramki.

Lub inaczej czy jest jakieś inne rozwiązanie, które da mi efekt iframe konkretnie mi chodzi o to że div jest wysokosci np. 500 px; a dane w nim mogą sie listowac i zajmowac więcej niz 500 px a diva nie moge rozciagac musi miec on stala wysokosc 500 px wiec stosuje ramke
revyag
1.
Kod
parent.nazwa_ramki.document.getElementById('klasa').innerHTML = 'cos tam';

2.
Kod
div#ramka {
    width:500px;
    height:500px;
    overflow:auto;
}
dyktek
@revyag, działa dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.