Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Paweł `hwao` Halicki - blog
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
hwao
Zapraszam do oceny bloga - http://hwao.be/blog/.

Juz troche istnial w sieci, ale bez odpowiedniej skorki dlatego postanowilem go pokazac dopiero po wprowadzeniu nowego designu.

zachęcam nie wchodźcie.

Prosze zglaszac wszelkie uwagi dotyczace zarowno tresci jak i wygladu.

Plan co do uzupelniania jest nastepujacy, w poniedzialki i czwarki wieksze notki, w pozostale dni luźne teksty.

Pozdrawiam
strife
Jak na bloga bardzo ładnie i przejrzyście, podoba mi się smile.gif zmienił bym tylko
Cytat
Firefox user
na
Cytat
Opera user
biggrin.gif

ps. to już mamy 1 maja? :| ( gdyby nie wejście na bloga to bym nie wiedział tongue.gif )
hwao
Cytat
ps. to już mamy 1 maja? :| ( gdyby nie wejście na bloga to bym nie wiedział tongue.gif )

Ciessze sie ze blog sie jednak na cos przydal smile.gif

Co do tego po prawej o gory, tam bede zamiaszczal jakies teksty typu "nie ie, kozystaj z firefox'a", ect smile.gif narazie tam trafila taka ikonka smile.gif
Bastion
a ja bym skorzystal z klasy scout ;P ktora wykryje przegladarke i napisze :

"Nie uzywaj przegladarki : {wykryta}" tongue.gif
Fuzja
wolałem tamtą skórkę smile.gif
aktualny blog smile.gif
czemu kurna widze zakladke site admin (ale to juz tylko takie moje czepianie sie)
czy napewno ostatni post ma mieć tytuł Nowy Desgin ? snitch.gif
Zajec
O, nawet ja się czegoś nowego dowiedziałem. I to na temat tworzenia stron internetowych :-)

Wiedzieliście, że przeglądarka sama wyświetli <thead> <tbody> <tfoot> w takiej kolejności jak podałem, niezależnie od kolejności występowania znaczników w kodzie? :-)
kowal1122
Hwao twoje projekty są jak zawsze zaczepiste!!!
Gratuluje fajnego bloga i pozdrawiam cie biggrin.gif
sf
U mnie blog wyglada koszmarnie. Czcionka duza jest za duza, mala jest za mala. Gdy czytam np. http://hwao.be/blog/category/tlumaczenia/ to niektore teksty sa nawet do 2.5 razy wieksze od niektorych...
hwao
@sf: rzeczywscie moze tak byc, bo czesci stron jeszcze nie zdarzylem zrobic, i sa osadzone na "czysto".

Jak bys mogl napisac, jaka przegladarka i os.
sf
http://hyh.pl/tmp/tmpHWAO.jpg

freebsd, firefox

kiedyś też probowałem bazować na % jak chodzi o rozmiar czcionek.. ale ten eksperyment nie wyszedł winksmiley.jpg
hwao
ok, zgloszone smile.gif
poprawie w mozliwie najblizszym terminie smile.gif
mike
A mi się totalnie nie podoba to wściekłe czerowne bordo, które atakuje mnie po najechaniu na element menu.

Baaaardzo chybiony pomysł.

Druga beznadziejna sprawa, to że na tej stronie jest tylko kolorków że trzeba się skupić, żeby znaleść treść posta (która czasem jest zielonkawa, czasem czarna)

Z jednej strony ładnie bo minimalistycznie, ale z drugiej bardzo średnio.

---update---
Strona niepotrzebnie dostosowuje się do rozdzielczości. Bardzo śmiesznie to wygląda jak treść posta na stronie głównej mieci się w dwóch linijkach.
Zajec
Cytat(mike_mech @ 2006-05-02 11:41:14)
---update---
Strona niepotrzebnie dostosowuje się do rozdzielczości. Bardzo śmiesznie to wygląda jak treść posta na stronie głównej mieci się w dwóch linijkach.

Uhm. Dużo lepiej, gdy mam połowę szerokości ekranu niewykorzystaną ;-)
hwao
Cytat
A mi się totalnie nie podoba to wściekłe czerowne bordo, które atakuje mnie po najechaniu na element menu.

Nie Tobie pierwszemu...
Cytat
Druga beznadziejna sprawa, to że na tej stronie jest tylko kolorków że trzeba się skupić, żeby znaleść treść posta (która czasem jest zielonkawa, czasem czarna)

Pracuje dlatego nad bardziej ztonowana wersja skorki, pojawi sie w niedlugim czasie.
Co do zielonkawa(?smile.gif ) a czasem czarna, to moia wina gdyz nie wszedzie udalo mi sie doszlifowac szabloniki.

Cytat

2 linijki udalo mi sie osiagnac na rozdzielczosci 1360@1024 raczej nikt na takich rozdzialach nie wchodzi na stronki. smile.gif
no ale mozna powiedziec ze to moja wina - nie zaszkodzi dac max-width 1200 i srodkowanie.
dr_bonzo
"Komentarzy: 9"
Zeby zobaczyc komentarze z glownej strony musze kliknac w ta mala 9teczke -- zamiast np. w napis "komentarzy".
nightspirit
Na moje brakuje stylu dla formurzów dry.gif
tak pozatym to ok tongue.gif
hwao
Cytat(dr_bonzo @ 2006-05-02 16:17:10)
"Komentarzy: 9"
Zeby zobaczyc komentarze z glownej strony musze kliknac w ta mala 9teczke -- zamiast np. w napis "komentarzy".

@dr_bonzo: klika sie w w temat i sie ma komentarze smile.gif
Wiem ze to jest "nie wygodne" dlatego opracowalem ciekawy system, postaram sie go jeszcze dzis wrzucic smile.gif ciekawe czy sie pomysl spodoba smile.gif

@nightspirit: nie dokonczylem styli do formularzow, to fakt.. biore sie do pracy, ale wpierw napisze notke.
Balas
dla mnie czcionka do wymiany (szczegolnie w menu), jakies oddzielenie menu od reszty strony i porasowanie topu winksmiley.jpg
TomASS
To teraz moja kolej smile.gif

Pod IE wywala mi błąd JS na głównej stronie:
Cytat
Wiersz: 59
Znak: 2
Kod: 0
Błąd: 'Null' jest pusty lub nie jest obiektem
URL: http://hwao.be/blog/

Drugi minus za czerwone w menu :/

Fajnie by było jeśli:
Cytat
Dodane dnia: May 2nd, 2006, o godz. 09:33

Byłoby 2 Maj

W kolorowaniu kodu php jakoś są za duże odstępy (przynajmniej pod IE) i brak wcinania kodu.

1. <a accesskey="m" href="javascript:setActiveStyleSheet('style_small')" title="Przełącz na małe czcionki">Małe czcionki</a>

Sposób 'tragicznie-żałosny' wg tego.

Czym się różnie małe czcionki od brak css ?

Jak dla mnie 7/10 Nie dziw się hwao, że od Ciebie wymaga o wiele więcej niż od innych smile.gif Powodzenia i tak trzymaj - kawał dobrej roboty smile.gif
revyag
Nie ma odstępów między lewą krawędzią a tekstem, przydałoby się tak z 5px smile.gif (na podstronie Home jest ok)
hwao
Dziekuje za wszytkie wytyczne smile.gif

Jak tylko uda mi sie wszytko poprawic to dam tutaj znac smile.gif oby jak najszybciej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.