snowi
8.05.2006, 18:37:55
Witam!!Male taki o to problem.Posiadam w domu kamery ktore rejestruja obraz na PC. Chcialbym aby obraz z kamer ktory zapisywany jest do pliku odtwarzany byl na stronie www. Tylko ze jest problem bo nieczaje wogole php.Moglby mi ktos moze podeslac taki skrypt albo mniej wiecej naprowadzic w gdzie mam szukac??
strife
8.05.2006, 18:59:00
Wiem napewno, że dzięki javie cos takiego jesteś w stanie osiągnąć. Spróbuj poszukać pod hasłami
link bądź
linkPozdrawiam!
Nie znam się na tym, ale chyba programy (oczywiście nie wszystkie) do obsługi kamerek, mogą output przekierowywać na okreslone porty. Jeżeli się nie mylę, wtedy należy tylko odpowiednio osadzić media playera.
Master Miko
8.05.2006, 19:22:39
Również nie znam się na tym... ale google zwrócił wyniki o takiej treści
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=video+...+camera+web&lr=
werter
8.05.2006, 20:47:16
Jesli interesuje Cie jak to zrobic za pomocą programow flash to proszę:
Sorenson Squeeze Compression Suite - który kompresuje do nowego wydajnego formatu flasha.
Potem importujesz taki plik do Macromedia Flash i produkujesz dodatkowy plik swf
Z tym ze musisz takie pliki wrzucic na serwer www.
Plik moze sie okazac bardzo duzy jesli ustawisz duzą rozdzialke, i duzy strumien video, na dodatek jesli bedzie to dlugi czasowo klip.
Filmik 4 minutowy 320 X 240 i strumieniem 192kb zajmuje okolo 6 mega.
Zaleta jest taka ze film odtwarzany jest odrazu nie musi się cały sciognac na dysk w przypadku takiego pliku jak wyzej potrzeba okolo 30 kilobajtów transferu aby sie filmik nie przycinał ( sprawdzalem na Net Limiter)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.