<?php { $db = new mysqli('localhost', 'mateusz', '***', '***'); $wynik = $db->query("SELECT * FROM users WHERE Login='{$_POST['user']}' AND Pass='{$_POST['passwd']}'"); if($wynik->num_rows > 0) { $_SESSION['id_usera'] = $_POST['user']; } $wynik->free(); $db->close(); } { { } } { <a href="logowanie.php?wyloguj">Wyloguj</a><br />'; } else { ?> <html> <form action="logowanie.php" method="post"> <table> <tr><td>Użytkownik</td><td><input type="text" name="user"></td></tr> <tr><td>Hasło</td><td><input type="password" name="passwd"></td></tr> <tr><td>Pamiętaj mnie</td><td><input type="checkbox" name="remember"></td></tr> <tr><td>Akcja</td><td><input type="submit" value="Zaloguj"></td></tr> </table> </form> </html> <? } ?>
Wszystko by było ładnie i pięknie, gdyby nie to, że jak zaznaczam "Pamiętaj mnie", to po ponownym uruchomieniu przeglądarki ciastko z identyfikatorem jest, ale znowu wywala mnie do logowania :/. Mógłbym mi ktoś powiedzieć na czym polega mój błąd, bo ślęczę nad tym już drugi dzień i coś mnie trafia (mówiąc ładnie). Próbowałem już chyba wszystkiego. Jedyne co przychodzi mi do głowy, że popełniłem jakiś błąd w konstrukcji (może jakaś funkcja jest w złym miejscu).
PS. Wiem, że było już 100 razy na forum, ale odpowiedzi były typu 'takie logowanie jest beeee, skorzystaj z mojego' itp. Chodzi mi poprostu o to, żeby dowiedzieć się gdzie jest błąd.
Pozdrawiam i dziękuję z góry za każdą pomoc.