chce zrobic skrypt do odzyskiwania hasla swojego. Robie to na takiej zasadzie ze osoba podaje swoj login i na e-mail wysylane jest nowe haslo (losowe) i szyfrowane sh1. oto kod
brak_hasla.php <? if($_POST['login']<>'') { $login=$_POST['login']; include('funkcja_lacz.php'); $zapytanie="SELECT LOGIN,E_MAIL from klient where LOGIN='$login'"; { if($liczba>0) { { include('nowe_haslo.php'); include('funkcja_lacz.php'); $odbiorca="{$wiersz['E_MAIL']}"; $haslo=uid(6); $temat="Nowe haslo "; $zawartosc="Oto nowe haslo w serwisie: ".$haslo." (wazna wielkosc liter). Mozna a nawet trzeba nalezy zmienic je po zalogowaniu"; $adresod='stefan@ztpnet.pl'; if($haslo<>'') { { $zapytanie="UPDATE klient set HASLO_KL=sha1('$haslo') where LOGIN='$login'"; { } else { } } } } } else { } } } else { } ?>
oraz funkcja do losowego hasla
nowa_funkcja.php
<? function uid($l) { $tmp="abcdefghijklmnoprstuvxyzqABCDEFGHIJKLMNOPRSTUWXYZ0123456789"; for($i=0; $i<$l; $i++) { } return($s); } $string=uid(8); ?>
i tak na jeden e-mail wysyla mi - stefan@ztpnet.pl a na drugi e-mail pstefano@poczta.fm wysyla mi blad taki
<?php ?>
36 linia to funckja mail i nie wiem od czego to zalezy. Oczywiscie czesc kodu jest nie potrzebna (tak dla mnie dla testu te echo).
Dziekuje za odpowiedz