Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam natywnej wersji postgresa ver 8++
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
Pucy
Jak w temacie. Poniewaz napotkalem kilka bledow podczas proby postawienia "w pelni" sprawnego servera postgresa. Mam PostgreSQL wer 7.1.x

1. Mianowicie czy ktos wie dlaczego po ogpaleniu phppgAdmina, logujac sie do bazy itd... rozwiajac liste po lewej stronie mam jedynie nazwe servera i db, a tabel mi nie rozwija i jest napisane ze " nie znaleziono obiektow" to raz...
2. Nie moge uzywac pgAdmin np III poniewaz mam za stara wersje psqla, dlatego moje pytanie w temacie... szukam nowszej wersji zeby chociaz pgAdmina w ver III korzystac do administracji.

Serwer jest na potrzeby wlasne i chce zbey tylko jakos chodzil. Co prawda nie bawilem sie jeszcze w Cygwin itd... ale jesli nic juz nie pomoze to chyba bede zmuszony. Chociaz wyczytalem ze to strasznie obniza wydajnosc itd, a na szybkiej i sprawnej pracy to mi zalezy:)

Prosze o pomoc, lub jakies wskazowki.
Pozdrawiam...
ActivePlayer
w instalkach znalazlem soft którego uzywalem - postgres 8.0 - nie ma z nim problemów wiec do testów w sam raz.
dr_bonzo
No patrz: http://www.postgresql.org/ftp/binary/v8.1.4/win32/
Od wersji 8 pg jest dostepny w "normalny" sposob pod winde, aczkolwiek nigdy go nie instalowalem.
Pucy
Ah zapomnialme dodac. Nie uzywam systemu NTFS tylko FAT32. I chce dlatego rozwiazac ten problem nie zmieniajac systemow plikow. Bo tak to by nie yblo problemow przypuszczam
Zbłąkany
FAT to se możesz na lodówke przykleić winksmiley.jpg CONVERT rozwiąże sprawe fat -> ntfs smile.gif
Pucy
konwertujac utrace dane? po wydaiu komendy CONVERT C: /FS:NTFS
Zbłąkany
Jeśli zadałeś sobie trud wpisania w google CONVERT windows to na pewno było napisane, że ta komenda nie niszczy żadnych danych smile.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.