Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xhtml] Zakład budownictwa miejskiego
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ActivePlayer
Chciałbym pomowić na temat http://activ.nyloncoffee.pl/zbm/ . Interesuje mnie głownie ocena htmla oraz cssa, aczkolwiek oceny laya mile widziane.

zapomniałęm dodać - góra oraz menu po lewej obrazki będą flasowe. rozwijane menu bedzie juz na divach normalnie.
Jim
hmmm, u mnie menu nie działa - zasłania kawałek tekstu. (ff 1504)

co do html'a to nie podobają mi się te 'linki' na dole. IMO lepiej dać <ul> i w css np: #menu-dol li:before { content: '::' } czy jakoś tak.

to tyle winksmiley.jpg
ActivePlayer
eh menu zasłania kawałek tekstu bo narazie jest zeby zaprezentować wygląd. oczywiscie bedzie sie rozwijać po najechaniu itp itd. co do linków na dole... wszystko okey, tylko ze before nie działa pod ie.
ens0re
Grafika ujdzie ale piękna nie jest. Wystarczająca(o ile klient jest zadowolony).
Cytat
<meta http-equiv="content-type" content="application/xhtml+xml; charset=UTF-8" />

Lepiej zastosować text/html, bo bodajże IE zle to interpretuje. Jak dla mnie za dużo divów(niektore zbedne, mozna by je zastapić, albo inaczej rozplanować wszystko).
Cytat
text-align: left; /* IE hack */

Ale żeś zhackował tongue.gif A swoją drogą, nie radze używać hacków, bo czasem można wysypać na nich całą strone. Skoro używasz hacków to znaczy, że strona ma jakies tam błedy. Wg. mnie jedynym dopuszczalnym 'hackiem' powinny być komentarze warunkowe. Generalnie jest ok smile.gif
SirK
powiem szczerze ze ta stronka wyglada dokladnie tak jak Bytom, czyli strasznie licho :/ zdjecie do topu wybrales moim zdaniem brzydkie, nieostre, zobaczymy co z tym bedzie gdy pojawi sie flash, lewa strona z oknami tez jakas taka jednolita i nie pasujaca do top'u, menu OK, reszta nedznie, ale w sumie pasuje do ZBM'u z Bytomia..
ActivePlayer
tez mam podobne zdanie na ten temat. fotografia z topu będzie zmieniona, czekamy tylko na pogodę bo narazie nie dopisuje. duzo psuje tez brak treści (sam lipsum), mysle ze to zapełni w jakis sposob layout bo narazie pusto.
artur81
Z całym szacunkiem, jeśli chodzi o Twoje umiejętności programowania w php to na pewno są duże, ale widać że nie masz talentu go grafiki, nie wiem sam będziesz ją przygotowywał, ale przeglądałem projekty z Twojego portfolio i są o niebo lepsze więc jeśli sam je robiłeś to na pewno stać cię na więcej. Jeśli chodzi o kod to jest ładny, przejrzysty - tu bym nie ruszał, ale grafa do wymiany, ogólnie cała kolorystyka mi się nie podoba. Poza tym dlaczego chcesz wrzucać flasha? Nie lepiej byłoby jakieś ładne zdjęcia dobrać do topa i zostawić bez flasha, mnie osobiście irytuje to flashowe miganie tongue.gif
Pozdrawiam!
Vogel
kod - okej.

grafiak - koszmar :/ takie odpustowe barachło niestety ci wyszlo. czarna czcionka tekstu razi, top blady i brzydki. calosc po prostu nieprzemyslana :[
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.