Cytat
Idea takiej klasy bardzo mi sie podoba. juz na starcie za to masz plusa

Już myślałem ze będzie pytanie: A po co to ? a tu nie

, bardzie się cieszę ze mój czas nie poszedł na marne i pomysł komuś spodobał

Cytat
ale ty chyba nie pisales jej przy wlączonym raportowaniu noticow. Gdy wykonuje Twoj pierwszy przyklad z paczki, wywala mi przy bodajze przy insercie:
olaboga... wlasnie wykonalem Twoj drugi przykladwoy skrypt. Cala strona noticow... Proponuje ci poprawic ten kod o zniweczenie tych noticów. tylko blagam, nie rob tego poprzez dodanie malpy @
ale pomijajac juz te noticy
Już poprawione noticy

Cytat
Funkja query() zwraca tablice rekordów dla selecta. OK. ale jest tez funkcja fetch_assoc(), ktorej parametrem jest ta zwrocona tablica i ona zdejmuje z niej pokolei elementy. osobiscie uwazam to juz za zbedne, bo to zadna funkcjonalnosc ani optymalizacja, skoro ja do tej funckji i tak musze zapodac cala tablice. rownie dobrze moge se tym foreachem przeleciec.
Wiem na początku było foreach ale ... chciałem to jak najbardziej upodobnić do zapytań MySQL ... więc postanowiłem dodać fetch_assoc() ... ale narazie działa jak działa ... mi też się nie podoba takie rozwiązanie. Postaram się to poprawić, w następnej wersji.
Cytat
- update. robie update rekordu o ID = 2. ale w tabeli nie mam takiego rekordu. no i niestry twoj przykladowy skrypt nr 3 pisze mimo wszystko ze update sie powiodl. no nie dokoncu, bo mi przeciez nic nie updateowalo

Poprawione
Cytat
Brakuje funkcji, ktora by zwracala ilosc przetworzonych rekordow. Podobnie jest zapewne z insertem i delete. taki odpowiednik mysql_affected_rows.
Klasa jest w fazie rozwojowej ... ale napewno się coś takiego pojawi
Cytat
I jeszcze taka popierdulka. czemu nadajesz metodom w klasie przedrostek dbtxt_. Jest on moim zdaniem zbedny i tylko nie potrzebnie wydluza nazwe metody. wkoncu są to metody w klasie i wiadomo do jakiej klasy naleza.
Wiem, ale jak już wyżej napisałem ... wzorowałęm się na zapytaniach MySQL :]
Cytat
aa, no i przydalby sie jakis numer i komunikat "skladniowego" bledu. bo jesli zamiast przy update wpisac SET wpisze SETs, to oczywiscie zwroci false, ale nie zwroci dlaczego. powinno byc: "nie znane slowo kluczowe SETs" czy jakos podobnie.
Tu jest mały problem, narazie mogę dodać do skryptu by zwracał błąd: Zapytanie jest niepoprawne. nie mogę, narazie, sprecyzować gdzie jest błąd w zapytaniu
Cytat
Podsumowujac:
Jak pisalem klasa sama w sobie mi sie podoba, ale ma jeszcze pare niedociągniec, ktore mam nadzieje ze poprawisz

powodzenia
Dzieki

, klase będę rozwijał :],
a jakieś sugestje co do funkcji jakie w niej mogły by się znaleść