Mam taki oto problem mam zrobiony system newsów oparty na mysql...wyświetlanie newsów wygląda tak:
<?php // lacze sie z baza {// powrot do wszystkich newsow // pobieram newsa $sql="SELECT DATE_FORMAT(dodano, '%e-%m-%Y %H:%i') AS utworzono, autor, tresc FROM newsy WHERE id='".intval($_GET['newsid'])."'"; { // zawartosc newsa // autor // oddzielam od komentarzy // dopisuje komentarz do bazy if($_POST) { NOW(), '".trim(htmlspecialchars($_POST['autor']))."', '".trim(htmlspecialchars($_POST['tekst']))."')")) } } // pobieram komentarze do newsa od najstarszego do najnowszego $sql="SELECT DATE_FORMAT(dodano, '%e-%m-%Y %H:%i') AS utworzono, autor, tresc FROM komentarzenews WHERE id='".intval($_GET['newsid'])."'"; { } // formularz do dodawania komentarza ?> <hr> Dodaj komentarz:<br> <textarea name="tekst" rows="5" cols="40"></textarea><br> Autor:<br> <input type="text" name="autor"><br> <input type="reset" value="wyczysć"> <input type="submit" value="wyslij"> </form> <? } } // pobieram newsy w kolejnosci od najnowszego do najstarszego // przy pomocy zlaczenia z drugiej tabeli wyciagam ilosc komentarzy dla każdego ne
wsa $sql="SELECT newsy.id, DATE_FORMAT(newsy.dodano, '%e-%m-%Y %H:%i') AS utworzono, newsy.autor, newsy.tresc, COUNT(lp) AS il_kom FROM newsy LEFT JOIN komentarzenews ON (komentarzenews.id=newsy.id) GROUP BY newsy.id ORDER BY newsy.dodano DESC"; { { // zawartosc newsa // autor // ilosc komentarzy i link do nich // oddzielam od pozostalych } } ?>
No i tu mam coś takiego ze jest link do komentarzy i one się wtedy otwierają...a ja chciałbym to przerobić żeby było link do Wiecej....a na stronie głownej pokazywało się tlyko np 300 znaków newsa a dopiero jak klikniemy na więcej to by się pokzaywał caly news z komentarzami...
Macie może pomysł jak to przerobić??
Z góry dzięki i pozdrawiam!!