Sprawa taka pliczek XML wazy 32 mb, w nim mam dane na temat SMSów logosłow, dzwonków, itp z PP wapster.pl no i problem z racji wielkosc pliku nie zabardzo moge Sobie poradzic z jego przecytaniem, wczytaniem do tablicy itp z racji ograniczenia pamieci na moim serwerze do 20. wiec wpadlem na pomysl i dziele Sobie plik na kilka mniejszych
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <wapsterdump> <authors> <item id="1674" name="000" /> . . . <item id="1121" name="50 Cent feat. Olivia" /> <item id="824" name="52 Dębiec" /> </authors> <manufacturer name="Nokia" id="1"> .., tutaj informacje na temat dzwonków logosów itp </manufacturer> <manufacturer name="Siemens" id="2"> . . . </manufacturer>
no i napisałem Sobie dla niego coś takieg:
<?php if ($uchwyt) { if($authors_open){ } $authors_open = 1; } $authors_open = 0; } if($com_open){ } $com_open = 1; } $com_open = 0; } } } ?>
czyli lece przez cały plik wiersz po wierszu i dziele duzy na małe podzionego na poszczegolne telefony: nokia, siemes tip
no tylko pytanie czy moge to jakos zoptymalizowac czasowo, gdyz operacja ta trwa na serwerze w nazwa.pl 24-28 sekund ;/ moj komp potrzebuje prawie 40.. no a do tego jeszcze bedzie miala dojsc analiza poszczegolnych modeli, sprawdzenie roznic miedzy moja baza a tymi danymi, i wlasnie tez sie tutaj zastanawiam czy docelowo przewalac wszystko do bazy, czy trzymac reszte danych tylko w plikach XML, podzielic konkretne modele na wiecej plików, no w jednym informacje o logach, w innym o dzwonkach, i nie korzystac z bazy....
jakies pomysły? z góry dzieki za wszelkie sugestie.
aha i po tym podziele najwiekszym plikiem jest NOKIA.xml wazy okolo 7.5 MB, no i niesteyt dalej wczyanie tego do jakies tablicy czy cos jest problemem