Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak poprawnie zainstalować ??
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
MARDRAs
Witam posiadam Apache 2.0.36 i php 4.2.1 i 4.3.0 jak to poprawnie zainstalować aby mieć obsługę skryptów php questionmark.gif
W sieci znalazłem opisy do starych wersji dlatego pytanko czucam na forum. Może ktoś już kombinował to wsio połączyć questionmark.gif

pozdrawiam

MARDRAs
point6000
Ja mam starszą wersje Apach'a ale niepowinno byc problemów bo
php 4.2.1 to starsza wersja php 4.3.0 więc instalujesz tylko php 4.3.0, no i Apach'a oczywiście smile.gif

A jeżeli chcesz zainstalować to postępuj zgodnie ze starą instrukcją i będzie OKI tak przypuszczam ale jakbym się mylił to przepraszam

Chyba najprościej bedzie to zainstalować według starej instrukcji i sprawdzić! Jeżeli będzie działac to zostawiamy sprawe. Nieżeli nie pytaj dalej.
GeoS
point6000: troche Ci sie po przekrecalo sad.gif

MaRDRAs: zainstaluj po staremu, tylko podmieni interpretatora php z odpowiednimi bibliotekami smile.gif
point6000
Jezeli tak to łups smile.gif

Myślałem że dobrze napisałem, wiec przepraszam wszelkich których wprowadziłem w błąd :oops:
GeoS
Cytat
Myślałem że dobrze napisałem, wiec przepraszam wszelkich których wprowadziłem w błąd  :oops:

Ale tylko z tymi wersjami php smile.gif
MARDRAs
Witam!
Jak poprawnie uaktualnić serwer Apache z wersji 1.3.14 na powiedzmy - najnowszą wersję smile.gif. Zainstalowałem sobie serwera apache + php + bazy danych z PHPTriadSetup 2.11.exe dlatego osobno instalować to wszystko to byłby prawdopodobnie dla mnie problem. Oraz to samo pytanie tyczy się php. Co trzeba podmienić co dodać w plikach konfiguracyjnych ( pliki te czasami się zmieniają w nowszych wersjach także może mi coś nie pasować - więc może trzeba coś dopisać/ująć ).
Ta instrukcja by się przydała wielu osobom także z góry dzięki za wszelkie info.
pozdrawiam

MARDRAs
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.