Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/MySQL]mysql_fetch_array() drugie starcie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smajster
  1. <?php
  2. if(session_is_registered('active'))
  3. {
  4.  $con_kli = mysql_connect(_HOST, _login, _passwd);
  5.  
  6. if($_GET["action"] == "zmien")
  7. {
  8. $pyt = "SELECT * FROM "._dbOrders."."._dbtOrderProducts." WHERE id_zamowienia = ".$_POST["id_zamowienia"] ;
  9.  
  10. $rezult= mysql_query($pyt) or die(mysql_error());
  11. echo "$pyt ==> $rezult";
  12. while($rekord=mysql_fetch_array($rezult))
  13. {
  14. $pyt = "UPDATE "._dbOrders."."._dbOrderProducts." SET ilosc=".$_POST[$rekord["id_produktu"]]. " WHERE id_produktu=".$rekord["id_produktu"];
  15. $rezult= mysql_query($pyt);
  16. }
  17. ?>

Witam,

Jest to już moj drugi problem z ta funkcją przy pierwszym problemie mi już ktoś pomógł ale teraz nie mam już zielonego pojecia. Oprocz calej strony rzecz jasna pojawia mi sie taki tekst:

SELECT * FROM zamowienia.produkty_zamowione WHERE id_zamowienia = 5 ==> Resource id#7
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ( i numer lini w ktorej znajduje sie mysql_fetch_array() )

Nie mam pojecia co jest zle, porobilem sobie jak widac komunikaty pomocnicze i na nich tez nic nie widze co by miało byc zle. Z gory dziękuje za pomoc

Pozdrawiam,
Smajster
mike
  1. <?php
  2. while($rekord=mysql_fetch_array($rezult)) // <- TUTAJ
  3. {
  4. $pyt = "UPDATE "._dbOrders."."._dbOrderProducts." SET ilosc=".$_POST[$rekord["id_produktu"]]. " WHERE id_produktu=".$rekord["id_produktu"];
  5. $rezult= mysql_query($pyt); // <- TUTAJ
  6. }
  7. ?>

W oznaczonych miejscach masz takie same nazwy zmiennych, dlatego jesty źle
smajster
Jak ja kocham takie bledy rolleyes.gif
Dzieki wielkie moglbym sie w to jeszcze chyba z rok wpatrywac i bym dziadostwa nie zauwazyl smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.