Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czemu apache sie "gryzie" z serwerem email
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
maciejk
MaM apacha 1,3 i zainstalowalem sobie jeszcze serwer poczy kerio ,mam problem bo jak w explorerze wpisuje moja domene to wyswietla mi webmail a nie strone startowa z apacha. Jak zrobic zeby webmail odpalal sie z podstrony np: domena.pl/mail ?
A znacie jakies lepsze serwery email?
FiDO
Nie znam tego programu, wiec strzelam ze zmodyfikowal on config apache'a. Musisz przywrocic sobie poprzednie ustawienie i ustawic alias'a na katalog z webmailem, jesli chcesz tak jak pisales.
maciejk
A jaki znasz dobry serwer poczty? A ten moj to on raczej nic nie modyfikuje tylko tak jakby zaklada swoj serwer i jak jest on wlaczony to nie moge wlaczyc apacha a jak mam apacha to nie moge wlaczyc serwera poczty, jak mam odpalony serwer poczty i wpisze np. mojadomena.pl/podstrona to nie wyswietla mi sie 404 apavha tylko strona z tego serwera poczty ze nie ma takiego pliku.
FiDO
Ah taki to serwer... No to musisz poszukac w opcjach gdzies, zeby nie stawial tego swojego serwera www, a jesli sie nie da to zmien program.
Ja nie znam dobrego, bo nie bawilem sie tym, ale ktos tu kiedys polecal MDaemon, wiec moze to sprobujesz.
maciejk
wlasnie zainstalowale mdaemon 6.8 masz moze nieco starsza wersje np.6.5? bo mi jest potrzeba?
FiDO
A skad mam miec.. przeciez napisalem, ze sie tym nie bawilem, a polecilem w ciemno, bo pamietam jak kiedys ktos to komus polecal.
Poszukaj w wyszukiwarkach, napewno znajdziesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.