Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Dziuple.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Sathell
Witam,

Proszę o ocene strony: Dziuple.pl

Jest jeszcze w fazie produkcji/testów i pewnie znajdzie się troche niedoróbek ale mam nadzieje, że za mocno mnie nie skrytykujecie smile.gif

Przy okazji zachęcam do dodawania ogłoszeń ale ostrzegam żeby nie wysyłać żadnych smsów bo usługa nie jest jeszcze aktywowana.

Czekam na komentarze guitar.gif

Ps. Niektore błedy z validatora generowane są przez CMS.

Pzdr,
Sathell
ARJ
- na FF na wysokości reklamy (chyba google ads) pojawia się dziura.
- do subskrypcji można podać bok@dziuple.pl i przyjmie biggrin.gif
grafika mi się podoba jeżeli tylko ta dziura będzie załatana.
Sathell
Cytat(ARJ @ 19.07.2006, 23:38 ) *
- na FF na wysokości reklamy (chyba google ads) pojawia się dziura.

...hmmm zgadza sie - google ads - ale u mnie pod FF 1.5.0.4 jest ok.

Cytat(ARJ @ 19.07.2006, 23:38 ) *
- do subskrypcji można podać bok@dziuple.pl i przyjmie biggrin.gif

...no fakt - łyknie wszystko czego jeszcze nie ma w bazie ;-)
ARJ
Dziura
pod FF 1.5.0.4 i rozdzielczością 1024x768. na 800x600 dziura jest jeszcze większa.
Sathell
Myślałem ze jest dziura w miejsu reklam google a tu widze, że coś div sie sypie. Jutro poprawie - chociaż z drugiej strony dziwna sprawa bo u mnie pod taką samą wersją FF jest ok :-) IE i O też dobrze wyświetla. No ale mniejsza z tym.

Dzięki za info smile.gif
Athlan
Noooo... nie wiem jak Wam ALE MI SIĘ PODOBA smile.gif Pełen profesjonalism... trochę znane te ołóweczki z layoutów @kwaku, ale git tongue.gif

Jedna jednem mam uwagę bracie... te podświetlane przyciski na topie... mogłyby mieć jakiś światło i czcionkę mniejszą smile.gif

no i błąd przy otwarciu oferty:

[qoute]Niepoprawne zapytanie.
Error:1064: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE id = 1 LIMIT 1' at line 1[/quote]

chyba limit 0, 1 smile.gif
Cysiaczek
Peanów piał z zachwytu nie będę, bo gdy wszedłem na tą stronę, to nie wiedziałem czego ona dotyczy. Wygląda tak, jakby wszystko było jasne. Nietety tak nie jest. Dopiero po dłuższej chwili zorientowałem się w tematyce strony. Na poczatku myślałem, że jest reklamą firmy produkującej ołówki laugh.gif, a te świecace żarówki (wyróznione, najnowsze) oznaczają jakieś sukcesy - największa sprzedaż, nowo otwarte punkty sprzedaży? W każdym razie, na pierwszy rzut oka nie widać o co chodzi. Mam jeszcze uwage typu "czepiam się": Nie podoba mi się umieszczenie pionowego menu na samym topie strony - jest niewygodne, gdy chcę szybko zobaczyć co jest na danej podstronie i równie szybko zmienić ją. Trzeba za bardzo przenosić wzrok, co jest niewygodne i mało naturalne w tym przypdku. Wygodniej byłoby, gdyby to menu było po prawej stronie (choć leworęczni mogą mieć odmienne zdanie).
Ostatnia rzecz - Nie są oznaczone podstrony - nie wiem na jakiej się akurat znajduję.

Pozdrawiam
sinq
profesjonaliSm to nie jest bo tak jak napisał poprzednik nie wiem o czym jest strona ogólnie podpisuje sie pod wypowiedzią wyzej

Cytat
Noooo... nie wiem jak Wam ALE MI SIĘ PODOBA Pełen profesjonalism... trochę znane te ołóweczki z layoutów @kwaku, ale git

ołóweczki z layoutów @kwaku laugh.gif laugh.gif to mnie rozbawiles może dla Ciebie znane poniewaz tylko w jego layach to widziales.

źródło: http://www.sxc.hu/photo/533222
Sathell
Dajcie spokoj tym ołówkom :-) Grafika jest darmowa, pobrana ze strony, którą podał sinq i pewnie wiele osób ją użyło - nie tylko kwaku.

Jesli chodzi o 'nie wiem o czym jest strona' to moze faktycznie nie jest to jasno widoczne ale cały środek jest pusty - nie ma tam ogłoszen - normalnie bedzie tam lista 10 wyróżnionych i 10 najnowszych ogłoszeń - mysle ze wtedy bedzie bardziej oczywiste o czym jest strona.

@Cysiaczek "Ostatnia rzecz - Nie są oznaczone podstrony - nie wiem na jakiej się akurat znajduję."

Chyba coś przeoczyłeś - każda podstrona jest podpisana (pod zielonym newsem).

Reszta jest kwestią gustu więc nie komentuje smile.gif

Dzięki za opinie.
Cysiaczek
Kwestia gustu - zgadzam się smile.gif
Jednak fakt, że przeoczyłem oznaczene strony niestety świadczy preciwko Tobie laugh.gif - nie powinienem przeoczyć tongue.gif Gdybym nie przeoczył, to bym nie napisał, że nie ma.

To teraz jeszcze wyjaśnię, że wszedłem kilka razy na tą stronę. Pierwszy raz był decydujący, i na jego podstawie pisałem o braku informacji: po co tu jestem, co mogę zrobić, jak moge zrobić
Można jeszce dorzucić pare kryterów, ale te są jednymi z najważniejszych. tongue.gif

Stałem się najzwyczjniejszym królikiem doświadczalnym smile.gif
Zajec
Jak dla mnie, trochę nie.

1) Menu nie jest listą (ul) (a przecież to lista odnośników)

2) Użycie 1 tabeli do budowy szablonu, a nie przedstawiania danych

3) Częściowe uzależenienia od JS: onmouseover="style.backgroundColor='#b91c03';"

4) Mocne uzależnienia od JS: onClick="window.open('?id=1', '_self')"

5) Brak użycia znaczników <hx> do nagłówków

6) Kiepski sposób kodowania polskich znaków: złotówki

7) Zamiast każdemu span w formie nadawać class="form" chyba wygodniej użyć form span { }

8. Użycie <br /><br /> ; od tego są marginesy w CSS

9. Podobnie jak wcześniej - zamiast ciągłego class="footmenu" lepiej użyć #footmenu a { }
Marusz
Cytat
Nie używaj w adresach URL parametru „&id=”, ponieważ takich stron nie uwzględniamy w indeksie.

> http://www.google.pl/intl/pl/webmasters/guidelines.html

Zabezpiecz skrypt przed wolna amerykanka vide: http://www.dziuple.pl/?id=test

Reklama google rozwala stopke (ale o tym chyba wspominali przedmowcy wyzej).

Podczas rejestracji, jesli login istnieje, to skrypt zwraca blad ale i usuwa informacje dot. numeru mieszkania. Po rejestracji formularz nie znika - brzydko to wyglada. Pole z subskrypcja e-mail jest za krotkie. Moj firmowy adres nie wchodzi w calosci...

Tutaj cos, co musisz poprawic: http://www.dziuple.pl/index.php?id=4&a...&bid=345345

Poza tym zabezpieczaj te GETy, bo jak na razie widze, ze olewasz temat a potem bedziesz mial kupe roboty.

Calosc tak czy tak mi sie podoba.
Pozdrawiam.
Sathell
Najpilniejsze rzeczy poprawione...

- dziura w layu załatana,
- GETy potraktowane troche bardziej surowo ;-)
- error z LIMIT'em poprawiony

Dzięki i czekam na kolejne opinie.
shpyo
rozumiem że odpalisz nam jakąś prowizję za beta testy, co nie?
[zmoderowane]

Proszę nie umieszczać linków do aukcji! /kszychu/
Sathell
A to ma jakiś związek z tematem? Sorry ale nie rozumieim o co Ci chodzi? Złamałem gdzieś regulamin? Raczej Ty to robisz podając ten link. Boli Cie, że coś zarobie na tym serwisie?

Btw. Poza tym jakoś nie widze żebyś napisał coś w tym temacie...

-- EDIT

Sorry za podbicie tematu ale to co robi shpyo po prostu jest żałosne... Właśnie dostałem od jednego z licytujących na Allegro taką wiadomość...

Cytat
Widzę, że licytujesz serwis dziuple.pl - autor pisze o bezpieczeństwie serwisu (którego nie ma!). Więcej znajdziesz pod linkiem: Temat: www Dziuplepl
śmieszne, autor wystawia na sprzedaż serwis który nie jest zabezpieczony i dopracowany (html, seo, php, css)

Wiadomość od: shpyo (11) [][], wysłana z komputera o numerze IP: 83.28.56.223

...skomentuje to jednym słowem - żałosne. Nie masz żadnych argumentów i odwagi żeby napisać tutaj? Piszesz do osób licytujących? Twoje zachowanie jest poniżej jakichkolwiek norm. Poczytałem troche Twoich postów na tym forum i widzę, że w większości przypadków nie masz wiele do powiedzenia. Twoja strona z sygnatury nawet w 10% nie jest tak rozbudowana jak dziuple.pl - a jedyne subforum w ktorym masz coś do powiedzenie to hydepark... Gratuluje wiedzy! php.pl jest beż wątpliwości najlepszym wortalem o php w polskiej sieci a przyszły nabywca powinien się cieszyć, że serwis był testowany przez ludzi piszących na tym forum. Jeśli masz coś do powiedzenia to napisz tutaj a nie posuwasz sie do takich CHAMSKICH zagrywek.
scanner
@shpyo: gratuluje kolejnego warna.
@Sathell: wątek nie zostanie usunięty. Nie widzę takiej potrzeby.
shpyo
w nawiązaniu do zacytowanego maila z allegro, który wysłałem, chciałem zapewnić, że w serwisem dziuple.pl jest wszystko ok. Autor skryptu na bierząco wprowadza uaktualniania serwisu jakie mu zgłaszam oraz użytkownicy forum.php.pl.
pzdr,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.