zaloguj.php
include "./config/config.php"; $haslo=$_POST['haslo']; $login=$_POST['login']; if (($login == "")||($haslo == "")){ //tutaj jest formularz, który oczywiście wysyłany jest do tego samego pliku } else{ //gdy już są ustawione login i hasło $zaszyfr_haslo=md5($haslo); $polaczenie = mysql_connect($host, $username, $password); mysql_select_db($database, $polaczenie); $zapytanie= "SELECT * FROM `users` WHERE `login` = '$login' AND `pass` = '$zaszyfr_haslo'"; $idzapytania=mysql_query($zapytanie); $num_rows = mysql_num_rows($idzapytania); if($num_rows){ $wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania); session_name("login"); session_start(); session_name(login); session_register('login'); session_register('imie'); session_register('uwierz'); session_register('grant'); $login=$wiersz[3]; $uwierz="true"; $grant=$wiersz[9]; $imie="$wiersz[1] $wiersz[2]"; header("powrót do strony głównej"); exit; } mysql_close($polaczenie); else{ } }
logowanie działa dobrze i wszystko jest cacy. Jak przechodzę na jakieś strony gdzie jest tylko tekst to wpis w pliku głównym
index.php
<?php session_name("login"); session_start(); $login=$_SESSION['login']; $uwierz=$_SESSION['uwierz']; $grant=$_SESSION['grant']; $imie=$_SESSION['imie']; // cześc dalsza... ?>
ładnie odbiera dane sesji. Problem pojawia się przy module dodawanie newsów bo z tego co zauważyłem on wysyła także ciasteczko, które kasuje chyba to ciasteczko sesji. Dlatego próbowałem zmienić nazwę sesji tak, żeby i ciasteczko inaczej się nazywało ale ciasteczko jest ciągle PHPSESSID. Jak zapobiec nakładaniu się ciasteczek

add_news.php
<?php $data=date("Y-m-d"); $dodaj=$_POST['dodaj'] ; if($dodaj==""){ $login=$_SESSION['login']; //i już tutaj nie pobiera zmiennej login bo sesja zgineła //tutaj jest formularz, który wysyła newsa, wraz z datą i loginem osoby która go dodała, do tego samego pliku. Oczywiście loginu osoby, która go dodała już nie ma bo zgineła sesja. } else{ include "../config/bd.php"; $news=$_POST['news']; $pola_p="`id`,`login`,`news`,`data`"; $wartosci_p="'','$login','$news','$data'"; $tabelka="`news`"; bd_add($pola_p,$wartosci_p,$tabelka); header("powrót na stronę główną"); exit; } ?>
Z góry wielkie dzięki za pomoc!!!! I jak mówię. Jak dla mnie problem jest w nadpisujących się ciasteczkach ale próba zmiany tego stanu rzeczy session_name() nie odniosła skutku

P.S Cytaty dałem w [HTML] a nie w [php] bo dodawał niepotrzebnie slashe tak jakby to wszystko szło przez ECHO :]