Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SMTP-hasło
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Krzyż
Witam.

Używam EasyPhP pod WinXP.
Napisałem skrypt zawierający funkcję email() oraz poprawnie skonfigurowałem php.ini. Niestety serwer smtp.wp.pl odrzuca moją wiadmomość prawdopodobnie z powodu obowiązku zalowgowania się na serwerze.
Pytanie:
Czy mogę tak skonfigurować php.ini żeby podać login i hasło dla serwera smtp.wp.pl ? A jeżeli nie to jak sobie z tym poradzić?
adwol
Cytat
Witam.

Używam EasyPhP pod WinXP.
Napisałem skrypt zawierający funkcję email() oraz poprawnie skonfigurowałem php.ini. Niestety serwer smtp.wp.pl odrzuca moją wiadmomość prawdopodobnie z powodu obowiązku zalowgowania się na serwerze.
Pytanie:
Czy mogę tak skonfigurować php.ini żeby podać login i hasło dla serwera smtp.wp.pl ? A jeżeli nie to jak sobie z tym poradzić?

Zobacz sobie http://phpmailer.sourceforge.net/ i poszukaj po PEAR'ze. Były tam jakieś klasy do komunikacji po SMTP-AUTH pod Windows.
kurtz
Hej
Cytat
Niestety serwer smtp.wp.pl odrzuca moją wiadmomość prawdopodobnie z powodu obowiązku zalowgowania się na serwerze.
Pytanie:
Czy mogę tak skonfigurować php.ini żeby podać login i hasło dla serwera smtp.wp.pl ?
Niestety z tego co wiem nie jest to mozliwe. Musisz "recznie" sie zautoryzowac wczesniej (np obierajac listy/ nawiazujac polaczenie).
Cytat
A jeżeli nie to jak sobie z tym poradzić?
Wykorzystac inny serwer ktory pozwala na kontrolowany open-relaying czyli wysylanie poczty bez dodatkowej autentykacji.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.