Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [java] nowe okno
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Mam taki kodzi okna:

1. <script language="JavaScript">
  2. window.open("wygrana.html","Koniec gry","height=200, width=200");

I jak teraz zrobić zeby to okno nie zależnie od rodzielczośći było zawsze na środku ekranu questionmark.gif Szukałem na google i znalazłem coś o funkcji setLocationRelativeTo() ale nie wiem jak ją użyc :/ prosze o pomoc...
kossa
Możesz do skryptu wywołującego okno dodać nowe parametry odległość od lewego górnego roku ekranu (top i left).

Pobierz za pomocą JavaScript rozdzielczość ekranu (screen.width i screen.height) - jeśli dobrze pamiętam - sprawdź to i środek to już sobie wyliczysz aby okno ładnie się środkowało zgodnie z wymiarami Twojego okna - to już matematka :-)

Pozdrawiam,
Łukasz
Athlan
screen.width i screen.height podziel na pół i odejmnij od screen.width 50% szerokości okna i od screen.height 50% wysokości okna... powinno smigać smile.gif

pozdrawiam smile.gif
Gość
Mam coś takiego i nie działa okno cały czas jest w lewym górym rogu sad.gif

1. <script language="JavaScript">
  2. window.open("1.html","Koniec gry","height=200, width=200,left='+((screen.width - 100)/2)+', top='+((screen.height - 100)/2)+'");
revyag
Kod
var left = parseInt((screen.availWidth/2) - (width/2));
var top = parseInt((screen.availHeight/2) - (height/2));

var options = "width=" + width + ",height=" + height + ",left=" + left + ",top=" + top;

var wnd = window.open("wygrana.html","KoniecGry",options);
nospor
a nie uwazasz, ze dobrze zamykac apostrofy tym samym co otwierasz?
Kod
        window.open("1.html","Koniec gry","height=200, width=200,left="+((screen.width - 100)/2)+", top="+((screen.height - 100)/2));
Gość
A czy da sie jakoś wykryc ze okno potomne zostalo zniszczone (zamknięte) questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.