Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z subdomenami
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
raker
Witam wszystkich,
mam wykupione kont na home.pl i adres ktory sie odnosi do tej strony adres.pl.
Dodatkowo wiadomo mam katalog glowny oraz katalog subdomena. Do katalogu subdomena dostajemy sie przez adres subdomena.adres.pl. Na starym serwrze nie bylo problemow z includowaniem plikow z katalogu glownego gdy bylismy pod adresem subdomena.adres.pl jednak teraz z tym sa duze problemy.
Wiecie moze jak to mozna ominac i ewnetlanie ktore zmienne sa za to odpowiedzialne?

Pozdrawiam
raker
kwiateusz
includujesz tak ? include(adres.pl/plik.php) czy include(../plik.php) ? bo 1 sposób nie zawsze musi działać ...
raker
No właśnie obydwa nie działają sad.gif.

Ale pewnie da sie to zrobić przy pomocy mod_rewrite ale nigdy sie jeszcze tym nie bawiłem.

Może jakaś wskazówka jak przy pomocy mod_rewrite zrobić przekierowania na odpowiednie katalogi?

Tzn. konkretnie mam stronę o adresie mojastrona.pl i w jaki sposób zrobić regule która po wpisaniu adresu domena.mojastrona.pl będzie przepisywać adres na mojastrona.pl/domena [przy użyciu mod_rewrite]?
stloyd
Przeczytaj sobie podobny temat na f.WH mam nadzieję że Ci pomoże...

Pozdrawiam (;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.