Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Plik jest zbyt duży
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Athlan
Plik jest zbyt duzy i chciałbym ustawić mermory limit, ale zapomniałem funkcji... na forum nic nie znalazłem a w2 manualu jedynie ini_set" title="Zobacz w manualu php" target="_manual(), ale to tej funkcji niestety nie mam dostępu.

Jest jakiś odpowiednik set_time_limit" title="Zobacz w manualu php" target="_manual() co do mojego problemu?

pozdrawiam smile.gif
nospor
Cytat
na forum nic nie znalazłem

Temat: php gd problem z PNG miniaturka
Doslownie pare minut temu tongue.gif (coś jest, hihi)

w php.ini:
memory_limit = ....

proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
kszychu
Jak nie masz dostępu do ini_set to do php.ini też pewnie nie masz, więc limitów nie zwiększysz. Popracuj nad optymalizacją skryptu. Pamiętaj, że nie tylko plik zajmuje Ci pamięć ale też zmienne a w szczególności tablice. Pousuwaj niepotrzebne.
Athlan
Cytat
proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole

ups, na szybko pisałem i sie zapomnialem... sory smile.gif

Cytat
Jak nie masz dostępu do ini_set to do php.ini też pewnie nie masz, więc limitów nie zwiększysz. Popracuj nad optymalizacją skryptu. Pamiętaj, że nie tylko plik zajmuje Ci pamięć ale też zmienne a w szczególności tablice. Pousuwaj niepotrzebne.

faktycznie... nie mam dostępu do php.ini, z tym ze to nie mój skrypt (Cutenews) i nie mój serwis (ja tylko pomagam). Poza tym nie moge usunąć "niepotrzebnych", ten serwis jest tak duży że jak coś z tamtąd wywalić?

@nospor - tam w tym topicku nie ma rozwiązania smile.gif

btw: nie moja wina że nie wybrali sql'a? tongue.gif

da się jakoś zmienić mermory_limit, czy pozostaje kontakt z administratorem?

pozdro smile.gif
nospor
Cytat
@nospor - tam w tym topicku nie ma rozwiązania
Tak wiem, chodzilo mi oto, ze "cos" znalazlem winksmiley.jpg A pozatym to jest rozwiązanie: "Skontaktuj sie z adminem"

Mozesz probować z .htaccess:
Kod
php_value memory_limit [new memory limit]
Nie sprawdzalem czy to zadziala, ale wyczytalem ze powinno, wiec sprobuj
Athlan
hmmm zrobiłem tak:

1. <?php
  2. ini_set('memory_limit', '999 M');
  3. ?>

ale nie mam dostępu, na innym serwie działa, więc jak ktoś będzie miał taki problem jak ja to skontaktować się z adminem, ale przed tym uzyć powyższego kodu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.