Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xhtml] problem z divami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
snipe
Mam zrobiony design i jeden maly problem. Oto stronka: http://gruszka-info.barkastrzelce.livenet.pl/

Jak widac blok "ostatnie prace" wychodzi poza obszar roboczy i nie wiem jak zrobic zeby znalazl sie w srodku a cala stronka sie rozciagala :-/ jakies pomysly?? :-)

plik css: http://gruszka-info.barkastrzelce.livenet....t/css/style.css

pozdrawiam
mariuszn3
Twój XHTML i CSS są nie czytelne, pierw trzeba poświęcić czas aby się przez to przebić by móc Ci pomóc.. więc może pierw popracuj nad tym.. też postaraj się maksymalnie wyizolować problem.. bo pokazując całą stronę z masą nie jasnego kodu można w wielu miejscach dopatrywać się przyczyn..
snipe
naglowkow xhtmla tutaj nie ma :-P ale to nie jest najwazniejsza rzecz, co do css'a co jest niejasne?? winksmiley.jpg wszystkie warstwy poodzielane, wsio wszystko widac smile.gif
mariuszn3
Nie chodziło mi o nagłówki.. tylko czytelność.. przykładowo o wcięcia.. bez nich ciężko się połapać, który element jest, w którym, tak naprawdę powienienem przekopiować ten kod do siebie i go oczyścić.. tylko zaraz to ja chce Ci pomóc czy Ty chcesz by ktoś Tobie pomógł (?) ..niby dlaczego ja mam na to tracić czas? Jeśli Tobie zależy to przedstaw to tak.. aby ktoś orientujący się w temacie mógł szybko zlokalizować problem.. a nie na odwal się dajesz mu dodatkową robotę.
CSS'a mógłbyś zmiejszyć o połowę.. zamiast dawać cztery paddingi na cztery strony świata.. możesz to zawszeć w jednym paddingu.. wszystko jest wtedy czytelniejsze.
..co najważniejsze.. poświęć temu trochę czasu i wyizoluj problem bo tak to wygląda jakby Ci się po prostu nie chciało i najchętniej jakby ktoś rozwiązał problem za Ciebie.
snipe
Poradzilem sobie biggrin.gif

przed zamknieciem warstwy "mainbackg" wystarczylo tylko dodac:

1. <br style="clear: both" /> <!-- dzieki temu blok ostatnie prace nie wyjezdza poza workplace -->
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.