Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Zapytanie do bazy danych.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
progman
Witam kto mi pomoże dobrze złożyć zapytanie do bazy PG, relacyjne. Niżej podaję szczegóły

tabela: uprawnienia
time_dell is NULL
id_karty_wydane = id z tabeli karty_wydane
id_wzorce_item

tabela: karty_wydane
id

tabela: glowice
id
nazwa

tabela: wzorce_item_data
time_dell is null
id_master = id_wzorce_item z tabeli uprawnienia
enable_strefy =(bool)
enable_waznosc=(bool)
enable_ilosc=(bool)
id_glowice = id z tabeli glowice

Pomóżcie winksmiley.jpg
nospor
Na tym forum ci nikt nie pomoze.... tu mamy php. Przenosze.

A moze bys laskawie napisal co chcesz osiągnąć... co nam po Twojej strukturze tabel jak nie napisales co chcesz. Zapytan to tu mozna wiele natworzyc

ps: to juz drugi raz walisz na php wogole nie związane z php topici... nastepnym razem bardziej damy ci do zrozumienia jak wyglada struktura forum
progman
Hehe, sorka zagoniony jestem, siedze w pracy a mamy duży ruch winksmiley.jpg

Chodzi mi jak złożyć zapytanie aby połączyć ze sobą relacje między tabelami winksmiley.jpg
Zbłąkany
A o JOIN nie słyszał?
progman
Cytat(Zbłąkany @ 9.08.2006, 12:05 ) *
A o JOIN nie słyszał?

SŁYSZAŁexclamation.gif DEBILEM NIE JESTEM...

$tab_sql="SELECT wid.id_master, wid.enable_strefy, wid.enable_waznosc, wid.enable_ilosc, wid.id_glowice u.id_karty_wydane, u.id_wzorce_item, kw.id FROM karty_wydane kw LEFT JOIN uprawnienia u ON kw.id=u.id_karty_wydane LEFT JOIN wzorce_item_data wid ON wid.id_master=u.id_wzorce_item";

POPRAWCIE MNIE W TYM ZAPYTANIU BO MNIE KREW ZALEJE
bendi
Cytat(progman @ 9.08.2006, 13:16 ) *
POPRAWCIE MNIE W TYM ZAPYTANIU BO MNIE KREW ZALEJE

A że się tak zapytam, co jest z nim nie tak? Na mój gust wygląda ok, dorzuciłbym tylko jakiegoś WHERE'a, ale bez niego chyba relacje są ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.