Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OpenDir
Forum PHP.pl > Forum > PHP
stimoroll
jak prawidłowo wykorzystywać OpenDir w Windows - bo w Linuxie skrypt działa $Dir=OpenDir("cośtam/coś/."); - a w Winie pisze że zły parametr przy opendir - a może to konfiguracja php lub serwera?
BzikOS
Hmm a
[php:1:72a5dbb963]<?php
$dir = @opendir("c:windowstemp");
?>[/php:1:72a5dbb963]
:?:
stimoroll
Cytat
Hmm a
[php:1:32b98a17dd]<?php
$dir = @opendir("c:windowstemp");
?>[/php:1:32b98a17dd]
:?:

Nie może być - nie mogę dawać ścieżek bezwględnych, bo serwer docelowy jest nie WIN tylko linux.
BzikOS
To ustaw zmienną path w configu i jak będziesz wrzucał na server to podmienisz.
adwol
Cytat
Nie może być - nie mogę dawać ścieżek bezwględnych, bo serwer docelowy jest nie WIN tylko linux.

No i co z tego?
stimoroll
Cytat
Cytat

No i co z tego?

No jak to co? Nie rozumiem uwagi.
To z tego że LinuX ma inny układ katalogów , ot co.

P.S. Nie zrozumiałem twoich intencji - ale nie bardzo chyba chciałeś mi pomóc. Nie lubię taki odpowiedzi - są jakieś takie ordynarne.

A tak apropos to problem rozwiązałem sam poprzez Google - a mianowicie chodzi o to
[php:1:578216a638]<?php
$dir=OpenDir("./cośtam/coś/.");
?>[/php:1:578216a638]

za to mam inny problem - o którym będzie w osobnym wątku
adwol
Cytat
No jak to co? Nie rozumiem uwagi.
To z tego że LinuX ma inny układ katalogów , ot co.

Chodzilo mi o to że uważasz, że nie możesz dawać scieżek bezwględnych bo to linux, a nie windows. A co to, linux nie potrafi otworzyć katalogu do którego podałeś bezwzględną scieżkę?
stimoroll
Ty jesteś po prostu głupi , czy nie myślisz?

Jak robię skrypt , to robię go w domu na winie, a potem wrzucam na serwe i będe zmieniał 20 000 linijek kodu gdzie użyłem śieżek bezwzględnych.
Chyba masz małe pojęcie po co istnieje php, gdzie to ludzie wykorzystują itp.

A tak właściwie to problem jest już rozwiązany i dalsza dyskusja nie jest wskazana.
spenalzo
Cytat

Co za elokwencja!
Skoro wiesz lepiej, to nie pytaj się na forum, bo tutaj sami głupi ludzie są , a to Ty powinieneś nas uczyć.
adwol
Cytat

Takie teksty to możesz sobie puszczać u siebie do kumpli z podwórka na swoim poziomie intelektualnym, a nie tutaj.
Cytat
Jak robię skrypt , to robię go w domu na winie, a potem wrzucam na serwe i będe zmieniał 20 000 linijek kodu gdzie użyłem śieżek bezwzględnych.

Nie 20000 tylko conajwyżej kilka, a jak żonglujesz między windowsem i uniksem to i tak nie unikniesz zamiany / na .
Poza tym to Twoje pytanie było zupełnie o czym innym, ale jeśli się nie potrafi pytania porządnie zadać to co tu więcej wymagać...
Cytat
Chyba masz małe pojęcie po co istnieje php, gdzie to ludzie wykorzystują itp.

Gratuluję trafnego wyciągania wniosków. Moje pojęcie o php jest jakie jest, ale przynajmniej zdaję sobie sprawę z tego czego nie umiem, w przeciwieństwie do ciebie.
Cytat
A tak właściwie to problem jest już rozwiązany i dalsza dyskusja nie jest wskazana.

Z tobą napewno. EOT.
FiDO
Cytat
a jak żonglujesz między windowsem i uniksem to i tak nie unikniesz zamiany / na .

Niekoniecznie, bo pod windowsem / tez dziala bez problemu.
KaMeLeOn
Cytat

Na przyszłość...
Proszę o więcej kultury, taka postawa nie jest mile widziana...

EOT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.