Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapytania POST i GET
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Nobek
Chciałbym przerobić pewną strone html(z ramkami) na strone wml(moja komórka nie obsługuje ramek:/). Ogólne działanie serwisu:

1. Wpisuje dane do formularza(login i pass) -> przeglądarka wysyła zapytanie post
2.Serwer przesyła odpowiedz z numerem sesji

I problem jest z numerem sesji gdyż jest on wymagany aby kontroloać gre(gre online przez przeglądarke)

Czy jest jakiś sposób aby zalogować się i wyciągnąć ten numer sesji??

Jestem całkowicie nieozeznanyu w temacie php:(
Cysiaczek
Tworzysz sesje.
  1. <?php
  2. ?>

Sesja tworzy unikalny identyfikator, który przetrzymujesz w tablicy $_GET, $_POST, $_COOKIE, $_SESSION
Domyślnie sesja korzysta z cookie bądz adresu URL.
Więcej informacji znajdziesz pod tym adresem http://www.php.net/manual/pl/ref.session.php

Jeśli chcesz użyć post, to proponuję przekazać id sesji w ukrytym polu formularza (nie wiem jak to jest z komórkami, więc nie wiem, czy się da.)

Pozdrawiam.
Nobek
Dzięki za odpowiedz ale za bardzo nic z tego nei zrozumiałem. Jedyny język jaki znam to c++, a bardzo mi na tym zależy. Jeśli mógłbyś pokazać to na przykłądzie byłbym bardzo wdzięczny.
hwao
Z tego co widze to chodzi o ogame, ono jest na framesetach.

Kiedys pisalem klasa do obslugi ogame, ale przestalem ja rozwijac - zaja sie nia Xardas i całkiem sporo rozbudował, z tego co pamietam tamta całość działała bez frameseta.
Nobek
Tak chodzi o ogame. Masz jakiś kontakt do niego albo pliki z tego projektu??

No to pomorze ktośquestionmark.gif
hwao
Kontakt na tego osobnika masz na forum, wystarczyło popatrzec 7224489

Tutaj masz kod ktory z tego co pamietam logowal sie na uniwersum

http://repository.hwao.be/subdomains/repos...ogame.class.php

Wystarczy teraz odpowiednie gety pobierac.
Nobek
Jak sie okazało nie prowadził tego projektu dalej. Napisał ze moze to zrobić ale za kase:/ Ale i tak dzięki kodzik moze sie przyda chociarz duzo z niego nie rozumiem. Właściwie to nic smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.