Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] CuteNews problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
poki2003
Witam

Mam taki problem, zainstalowałem CuteNews i wszystko działa pięknie....
ale chce zrobić następująca rzecz...
Zainstalowałem drugi cutenews w innym katalogu i teraz chce dać na stronie głownej jeden pod drugim

1. <?php
  2.  $number = "1";
  3.  $category = "1";
  4.  include("/home/test/newsy2/show_news.php");
  5. ?><br><br>
  6. <?php
  7.  $number = "1";
  8.  $category = "1";
  9.  include("/home/test/newsy3/show_news.php");
  10. ?><br><br>

ale wywala następujacy bład:

1. <?php
  2. Fatal error: Cannot redeclare class microtimer in /home/test/newsy3/inc/functions.inc.php on line 0
  3. ?>
piotrd
po co instalowac drugie cutenews? przeciez mozna dodawac kategorie i szablony i na 1 cutenews mozna zbudowac calkiem fajny system newsow?
poki2003
Dlatego zainstalowałem drugi stystem newsów aby wyeliminować jeden problem, a więc jesli klikniesz czytaj wszystko to pod komentarzami wysakuja inne newsy....

A pod rugie to chciałbym prowadzić osobne archwia dla kategori , więc zainstalowanie 2 skryptu w moim przypadku jest potrzebne...

Czy wiesz jak wyeliminowac mój problem , aby korzystać na jedenej strobnie z 2 skryptów questionmark.gif

Z góry dzieki za pomoc
piotrd
Cytat(poki2003 @ 24.09.2006, 21:11:59 ) *
Dlatego zainstalowałem drugi stystem newsów aby wyeliminować jeden problem, a więc jesli klikniesz czytaj wszystko to pod komentarzami wysakuja inne newsy....

do tego aby nie wyswietlaly sie inne newsy sluzy $category = "<ID>"; ew. $start_from = "<NUMBER>";
czytales manual?

ps. cutenews ma swoje miejsce na forum.php.pl i nie jest to przedszkole - topic do przeniesienia do odpwiedniego dzialu.
poki2003
tak czytałem smile.gif

Ale ale wyświetliłem na stronie głownej 5 róznych kategori , każda kategoria wyświetla 1 news. i teraz jesli dasz czytaj więcej to pod treścia newsa masz komentarze i na końcu wyświetlaja sie inne newsy questionmark.gif dlaczego tak jest

A czy jest mozliwość zaistalowania dwóch cutenews i aby nie wywalało tego blądu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.