Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co warto dodać do ff
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
athabus
Witam,

Podobny temat był już na forum 2 lata temu, ale poruszał wszystkie dodatki... no i był 2 lata temu biggrin.gif

Chciałbym dowiedzieć się co warto doinstalować do ff jeśli chodzi o narzędzia developerskie

Do tej pory zainstalowałem:
- web developer toolbar - czyli cały pasek z możliwościami sprawdzania styli, wyłanczania ich, wypełniania formularzy, itd itp - ogólnie kombajn, który każdy musi mieć
- colorzilla - małe rozszerzenie do pobierania kolorów ze strony/palety kolorystycznej

Co jeszcze polecacie doinstalować.
Turgon
firebug - przydaje się smile.gif
Seth
Zdecydowanie Firebug smile.gif
I jeszcze View Source Chart
siemakuba
IE View - dodaje button który pozwala na szybkie odpalenie IE z aktualnym adresem z Foxa - wiadomo, testy.

Clear Private Data - również pozwala na dodanie buttona, pod którym można ustawić czyszczenie historii, cookiesów itp. Też jednoklik a czasem kiedy cache upracie nie chce się przładować bardzo się przydaje :)

pozdr.
athabus
Co do IE VIEW to będzie problem bo obecnie siedzę na linuxie, ale przy testach na pewno się przyda. Chyba nawet już korzystałem z tego rozszerzenia.

Wiem, że w obecnej wersji MI (magazynu Internet) jest właśnie fajny spis wtyczek do FF - widziałem jak byłem na zakucha, ale wszystkie nazwy zapomniałem snitch.gif Były tam wtyczki do edycji ciasteczek, zmiany parametrów w url, wielokrotnego wykorzystywania danych w formularzu (do testów) - taka imitacja wysłania formularza bez koniecznosci wypełniania go itd itp. Szkoda, że ten artykuł nie był w wersji dla developerów bo chyba bym sobie zamówił tą gazetkę. Generalnie były to rzeczy, o których bym nie pomyślał - ale jak je zobaczyłem to od razu wiedziałem, że będą przydatne - ot jak to mówią marketerzy "nieuświadomiona potrzeba".
AxZx
walidator HTML
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_.../walidator_html
gszesiek
z tym
Cytat

to uważaj, bo nie będziesz mógł spać jeśli nie zobaczysz zielonego kółka
winksmiley.jpg
athabus
Nie przypominaj :-) Zawsze mam wyrzuty, że tła elementu nie ustawiam i później warningi dostaje biggrin.gif
Jojo
Fajnym rozszerzeniem jest też CSSViewer.
AxZx
Cytat(gszesiek @ 7.10.2006, 12:55:54 ) *
z tym

to uważaj, bo nie będziesz mógł spać jeśli nie zobaczysz zielonego kółka
winksmiley.jpg

nic się nie martw. zawsze robie tak żeby było zielone kółko.
kicaj
Ja w FF posiadam:
- webdeveloper toolbar (nie ktore elementy ponizej sa zawarte tutaj...)
- colorzilla
- wylaczanie javy, javascriptu
- lanuchy (otwieranie danje strony w roznych programach: Opera, IE, edytory, itp)
- check links (sprawdzanie poprawnosci odsylaczy)
- html tidy
- css validator
Oraz poza ff mam opere, ie6, ie7

Pracuje sie na tym bardzo szybko i wygodnie...
kszychu
Nie wyobrażam sobie życia bez gestów myszką.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.