Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [BIOS] Jak ustawić hasło w biosie ?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
free
Gdzie w biosie ustawić hasło by przed załadowaniem systemu należało najpierw podać hasło, a dopiero system by sie odpalał ?
lenczewski
user password lub supervisior password
jest jeszcze setup password (wpisywane przy wejściu do setupu)
free
stawiłem haslo w user password lub supervisior password. Zapisałem zmiany - Save & EXIT. Ale nie pomogło. Przy starcie systemu nie ma prosmy o haslo z biosu :-(
PhuyeR
Cytat(free @ 16.10.2006, 14:58:24 ) *
stawiłem haslo w user password lub supervisior password. Zapisałem zmiany - Save & EXIT. Ale nie pomogło. Przy starcie systemu nie ma prosmy o haslo z biosu :-(

Spróbuj wejść do BIOS.W tym momencie powinien zapytać o hasło a nie przy ładowaniu OS.
free
ŹLE się zrozumieliśmy.
Nie chodzi mi o hasło do biosu, ale jak wyraźnie napisałem na początku rozmowy o hasło, o które komputer spyta przed uruchomieniem systemu.
Ustawia sie to gdzies w BIOSIe /miałem kiedyś coś takiego na kompie/ tylko nie pamietam już gdzie sie to ustawia. Przy WIN XP to nie ma znaczenia, ale przy 98 to duże zabezpieczenie przed wścipskimi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.