Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Automatyczny upload pliku po załadowaniu strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
japek
Mam taki problem do rozwiązania:
Potrzebuję ulepszyć mój program, aby po załadowaniu strony, automatycznie pobrał z pewnego komputera najnowszy plik (taki, którego nie ma jeszcze na serwerze - mogą to być pliki z kilku ostatnich dni) i pobrał do na serwer, dopisując do nazwy na serwerze date utworzenia go na dysku (bo na serwerze bedzie aktualna data utworzenia "skopiowania" pliku). Może ktoś naprowadzić jak sie do tego zabrać, co robić? biggrin.gif
nospor
Cytat
automatycznie pobrał z pewnego komputera najnowszy plik
z jakiego "pewnego" ? z kompa klienta? to nie mozliwe.
japek
No właśnie też tak myślałem ale wolałem zapytać dla pewności.
thornag
Jeszcze raz sie zastanow czy to ma sie pobrac z jakiegos innego serwera gdzie np ty bedziesz te pliki wsadzal, czy ma to pliki pobierac od odwiedzajacych ?
japek
Ma to pobierać dane z jednego kompa klienta, nie z serwera. Na tym kompie są tworzone codziennie pliki. Chyba trzeba bedzie tam na kompie zrobić zwykłe wrzucanie do bazy tych plików i już.
thornag
Jesli to jest zwyklu komp jak Twoj to nie ma szans, ewentualnie jesli mozesz ten komputer przerobic na maly serwerek i postawic na nim serwer ftp, mozesz to zrealizowac przez ftp.
erix
...albo napisać osobną aplikację do tego celu. Nawet bardzo prostą - wystarczy umieć obsłużyć odczyt pliku i przesłać go przez np. POST do serwera.

Nie trzeba FTP stawiać, a możesz dużo bardziej rozbudować funkcjonalność.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.