Walczę już drugi dzień z banalnym kodem i nie potrafię sobie poradzić bo nie wiem co może być źle. Próbowalem już przeróżnych poprawek ale bez rezlutatu. Może wy coś podpowiedzieć.
Kod wygląda tak:
<?php function zaloguj($passlog, $nick) { $querylogowanie = "select * from zportal_uzytkownicy where nick = ". $nick .""; if ($znalezionolog == 0) { $zawartosc.= 'Podany użytkownik nie istnieje w bazie danych'; } else { { $zawartosc.= 'Jesteś zalogowany!'; } else { $zawartosc.= 'Przykro mi, ale podane hasło jest błędne'; } } } } switch ($do) { case "zaloguj": zaloguj($_POST[haslo], $_POST[login]); break; case "logowanie": $zawartosc.= "<FORM ACTION="index.php?modul=uzytkownik&do=zaloguj" METHOD="POST">Użytkownik: <BR><INPUT TYPE="TEXT" NAME="login" SIZE="40"><BR><BR>Hasło: <BR><INPUT TYPE="TEXT" NAME="haslo" SIZE="40"><BR><BR><INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Zaloguj"></FORM>"; break; } ?>
Czego bym nie zrobił wyskakuje mi:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /test/moduly/uzytkownik/index.php on line 7
Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /test/moduly/uzytkownik/index.php on line 24
Linia 7 to
$znalezionolog = mysql_num_rows($wyniklogowanie);
a 24 to
mysql_free_result($wyniklogowanie);