Wszystko było w jak najlepszym porządku aż tu nagle po dodaniu kolejnego CASE się sypnęło. Nie wiem co jest nie tak bo juz wszystko przeanalizowałem... mam nadzieję, że wy będziecie w stanie pomóc. Kod wygląda tak:
<?php switch ($do) { case "zaloguj": $querylogowanie = 'SELECT * FROM zportal_uzytkownicy WHERE nick="'.$_POST[login].'"'; if ($znalezionolog == 0) { $zawartosc .= "Podany użytkownik nie istnieje w bazie danych"; } else { { $zawartosc .= "<big><b>Jesteś zalogowany!</b></big>"; $queryu1 = "UPDATE zportal_sesje set uzytkownik='$rowlogowanie[nr]' where id='$id'"; $_SESSION[zalogowany]=1; if($rowlogowanie[admin]==1) { $_SESSION[admin]=1; } } else { $zawartosc .= "Przykro mi, ale podane hasło jest błędne"; } } } break; case "logowanie": $zawartosc.= "<FORM ACTION="index.php?modul=uzytkownik&do=zaloguj" METHOD="POST">Użytkownik: <BR><INPUT TYPE="TEXT" NAME="login" SIZE="40"><BR><BR>Hasło: <BR><INPUT TYPE="TEXT" NAME="haslo" SIZE="40"><BR><BR><INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Zaloguj"></FORM>"; break; case "wyloguj": $_SESSION[zalogowany]=0; $_SESSION[admin]=0; $queryu2 = "UPDATE zportal_sesje set uzytkownik='0' where id='$id'"; $zawartosc.= "<big><b>Zostałeś wylogowany!</b></big>"; break; case "mojekonto": if($_SESSION[zalogowany]=1) { include("mojekonto.php"); } else { $zawartosc.= "Musisz się zalogować aby wejść na swoje konto użytkownika"; } break; } ?>
zaczelo sie sypac po dodaniu "case "mojekonto"",
plik mojekonto.php wyglada tak:
<?php $zawartosc.="Moje konto"; ?>
oba pliki, zarowno ten glowny jak mojekonto.php znajduja sie w katalogu moduly/uzytkownik/
Wyswietla sie komunikat o bledzie:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /test/moduly/uzytkownik/index.php on line 44
Linia 44 to:
$zawartosc.= "<big><b>Zostałe¶ wylogowany!</b></big>";