Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykrywanie adresu IP przy pomocy JAVY
Forum PHP.pl > Forum > PHP
neuromancer
Jak wiadomo, jeśli dzieci neostrady przyjdą naśmiecić na forum to banuje sie ich zakres na 2tyg, zwykle po tym czasie zapominają o nas i mamy spokój.

Ale są sprytniejsze dzieci neo, które używają proxy.
Więc jeśli założymy bana na okolice takiego dzieciaka a on użyje jakiegoś z wieeeeeelu istniejących serverów proxy to może spokojnie dalej nas nękać...

Widziałem w necie kilka skryptów php które umożliwiają wykrycie prawdziwego IP, blokade proxy i inne... lecz żaden nie działa tak jakbym chciał.

Jednak kolega podpowiedział mi, że jeśli strorzył bym aplet JAVA (czy jak sie tam to nazywa) i umieścił na stronie to on wykryłby prawdziwe IP usera, czy by mu sie to podobało czy nie.
Widać to np. na PolChacie, tam czy używamy proxy czy nie i tak chat widzi nasze prawdziwe IP.

Teraz pytanie jest jednak takie: Jak przekazać uzyskany przez aplet JAVA adres do skryptu php?
dr_bonzo
Wystarczy byc zwyklym dzieckiem neostrady i wylaczyc sobie Jave.
Czyli to "zabezpieczenie" jest do bani.
neuromancer
wystarczy pomyśleć i jeśli aplet nie poda IP to blokować usera?
dr_bonzo
Nie wazne ktorej technologii uzyjesz (Java czy php) - mozliwosci wykrycia adresu IP sa zawsze takie same.
Cytat
Jednak kolega podpowiedział mi, że jeśli strorzył bym aplet JAVA (czy jak sie tam to nazywa) i umieścił na stronie to on wykryłby prawdziwe IP usera, czy by mu sie to podobało czy nie.

Dopytaj sie kolegi co mialna mysli.
neuromancer
No np. PolChat, włacz sobie super hiper anonym proxy i wejdź na chat i zobacz jakie masz IP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.