Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fatal error:
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zombie
Nie wiem, czy to tutaj...

Cytat
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 128 bytes) in /public_html/beztabu/funkcje.php on line 31
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 134 bytes) in Unknown on line 0

linia 31 w pliku funkcje.php to jest htmlspecialchars(); Na testowym serwerze bylo ok. Help! sad.gif
adwol
Cytat
Nie wiem, czy to tutaj...

Cytat

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 128 bytes) in /public_html/beztabu/funkcje.php on line 31
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 134 bytes) in Unknown on line 0

Ustaw sobie memory_limit w php.ini na więcej.
Cytat
Na testowym serwerze bylo ok. Help!  :(

Może tam było inaczej skonfigurowane.
zombie
To nie mój serwer. Nie mam dostepu do php.ini. String przepuszczony przez htmlspecialchars ma ok 10 bajtów . :? Co ciekawsze ta funkcja dziala bez zarzutow z innymi skryptami.
KaMeLeOn
Przy takich błędach proponuję zajrzeć najpierw tutaj: http://bugs.php.net/search.php

Jeśli nic nie znajdziesz.. pokaż ten fragment.
adwol
Cytat
To nie mój serwer. Nie mam dostepu do php.ini. String przepuszczony przez htmlspecialchars ma ok 10 bajtów . :? Co ciekawsze ta funkcja dziala bez zarzutow z innymi skryptami.

To niekoniecznie musi być wina akurat tej funkcji. Być może ogólnie skrypt ,,zeżarł'' dużo pamięci a ten htmlspecialchars akurat dolał oliwy do ognia i na nim się wywaliło.
Poza tym tą zmienną możesz sobie ustawić przez ini_set w samym skrypcie:
[php:1:84c39c4437]<?php
ini_set('memory_limit', '16M')
?>[/php:1:84c39c4437]
zombie
Ok. dzieki. pokombinuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.